Salade van courgette en witte bonen

Omdat ik nu eenmaal dol ben op courgette, schrijf ik middenin het courgetteseizoen vaak een heleboel nieuwe recepten. Dat is dit jaar niet anders: na gevulde courgettes en pizza én plaattaart met courgette, wist ik ook deze salade van courgette en witte bonen uit mijn hoge hoed te toveren. Weer heel anders dan die andere recepten, en ook weer heel erg lekker.

Salade van courgette en witte bonen

Courgettesalade

Anders dan bij de bekende courgetti, toch ook een soort salade, wordt hier de courgette geroosterd. De courgette gaart dus in de oven, de dressing is zuur en fris, rozijnen zorgen voor zoetigheid, noten en pitten voor knapperigheid en de bonen zijn heerlijk romig.

Salade van courgette en witte bonen

Salade van courgette voor iedereen

Echt lekker? Echt lekker. Van het gezin waar ik deze salade als kraammaaltijd langsbracht, kreeg ik juichende reviews, en van de vrienden met wie we deze salade aten ook. Tried and tested dus. En hartstikke kindproof, melkvrij, glutenvrij, vegan en verzin het maar. O ja, en makkelijk. Heel makkelijk.

Salade van courgette en witte bonen

Zo maak je salade van courgette en witte bonen voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Wachttijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 blik witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el vers citroensap
  • 1/2 tl sumac
  • 1 tl maple syrup
  • 40 gr rozijnen
  • 25 gr pompoenpitten
  • 40 gr walnoten

Zo maak je het

Courgette roosteren

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de courgette(s) in een beetje dikke kwart plakjes. Stort vervolgens de plakjes op de bakplaat, besprenkel met 1 el olijfolie, de gedroogde kruiden, zout naar smaak en flink wat versgemalen peper. Bak de courgette in de oven tot de plakjes donkerbruine plekjes krijgen. Schep ze af en toe om. Al met al duurt dit doorgaans 25-30 minuten.

Salade van geroosterde courgette

Maak ondertussen in een saladeschaal een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap, de sumac en de maple syrup. Doe alvast de bonen en de rozijnen erbij in de schaal en schep om. Rooster daarna in een droge koekenpan de walnoten en de pompoenpitten. Doe de courgette wanneer die klaar is in de saladeschaal en schep het geheel goed om. Bestrooi ten slotte met de noten en pitten.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 19 augustus 2019

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply