Gevulde courgettes met couscous

Black FridayBlack Friday

Ben je op zoek naar een makkelijk, zomers bijgerecht? Dan hoef je niet verder te zoeken, want deze gevulde courgette met couscous is mega makkelijk te maken én belachelijk lekker. Zomers zijn deze courgettes ook, want je maakt ze op smaak met munt en citroen.

En twijfel je over hoe makkelijk ze zijn? Laat ik het zo zeggen: ik maakte ze onlangs op de eerste avond van onze vakantie in een onbekende keuken, in een onbekende oven. Ze waren heerlijk. Dus dat kan jij ook!

Daarnaast is gevulde courgette ideaal omdat je er een schaal vol van maakt en er daarna geen omkijken meer naar hebt. Heel handig tijdens een barbecue, of om bijvoorbeeld meerdere schalen voor een grotere groep

Courgettes om te vullen

Eén ding is hierbij overigens wel van belang: zorg dat je kleine cougettes gebruikt, niet dikker dan een cm of 5-6. Kan je die in de supermarkt niet vinden, kijk dan eens bij de Turkse of Marokkaanse groenteboer of op de markt.

Gevulde courgette met couscous

Wachttijd: 25 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor gevulde courgette met couscous voor 2 personen:

  • 125 gr couscous
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 3 kleine courgettes
  • 2 sjalotten of 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 10 muntblaadjes

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de couscous in een kom met de gedroogde kruiden, 1 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Giet hier 225 ml koken water bij. Laat de couscous even rustig wellen.

Courgette vullen

Halveer de courgettes in de lengte. Schep het binnenste er met een klein lepeltje en evt met hulp van een mes uit. Zorg dat de schil (zoveel mogelijk) heel blijft. Leg de courgettehelften in een ovenschaal. Bestrooi ze met wat zout. Snijd het binnenste van de courgettes in kleine stukjes.

Courgette met couscous

Snipper de uit en snijd de knoflook fijn. Doe ze bij de couscous in de kom. Rasp de schil van de citroen boven de kom. Snijd de munt fijn en doe die ook in de kom. Voeg ten slotte de stukjes courgette toe aan de couscous. Roer alles goed om en verdeel daarna het couscousmengsel over de courgettehelften. Besprenkel met de overgebleven olijfolie.

Bak de gevulde courgettes met couscous in ongeveer 25 minuten gaar, tot de couscous een beetje gebruind is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.