Gevulde courgettes met couscous

Ben je op zoek naar een makkelijk, zomers bijgerecht? Dan hoef je niet verder te zoeken, want deze gevulde courgette met couscous is mega makkelijk te maken én belachelijk lekker. Zomers zijn deze courgettes ook, want je maakt ze op smaak met munt en citroen.

En twijfel je over hoe makkelijk ze zijn? Laat ik het zo zeggen: ik maakte ze onlangs op de eerste avond van onze vakantie in een onbekende keuken, in een onbekende oven. Ze waren heerlijk. Dus dat kan jij ook!

Daarnaast is gevulde courgette ideaal omdat je er een schaal vol van maakt en er daarna geen omkijken meer naar hebt. Heel handig tijdens een barbecue, of om bijvoorbeeld meerdere schalen voor een grotere groep

Courgettes om te vullen

Eén ding is hierbij overigens wel van belang: zorg dat je kleine cougettes gebruikt, niet dikker dan een cm of 5-6. Kan je die in de supermarkt niet vinden, kijk dan eens bij de Turkse of Marokkaanse groenteboer of op de markt.

Gevulde courgette met couscous

Zo maak je gevulde courgette met couscous voor 2 personen:

  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • 125 gr couscous
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 3 kleine courgettes
  • 2 sjalotten of 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 10 muntblaadjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de couscous in een kom met de gedroogde kruiden, 1 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Giet hier 225 ml koken water bij. Laat de couscous even rustig wellen.

Courgette vullen

Halveer de courgettes in de lengte. Schep het binnenste er met een klein lepeltje en evt met hulp van een mes uit. Zorg dat de schil (zoveel mogelijk) heel blijft. Leg de courgettehelften in een ovenschaal. Bestrooi ze met wat zout. Snijd het binnenste van de courgettes in kleine stukjes.

Courgette met couscous

Snipper de uit en snijd de knoflook fijn. Doe ze bij de couscous in de kom. Rasp de schil van de citroen boven de kom. Snijd de munt fijn en doe die ook in de kom. Voeg ten slotte de stukjes courgette toe aan de couscous. Roer alles goed om en verdeel daarna het couscousmengsel over de courgettehelften. Besprenkel met de overgebleven olijfolie.

Bak de gevulde courgettes met couscous in ongeveer 25 minuten gaar, tot de couscous een beetje gebruind is.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 24 juni 2019

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply