Maaltijdsalade van gegrilde witlof met bulgur en linzen

Nadat ik vorig jaar ontdekt heb hoe waanzinnig lekker gegrilde witlof is, ben ik er lekker mee gaan experimenteren. Deze witlof met bulgur en linzen is een variant op het origineel. Dat was een salade, deze maaltijd kun je warm, lauw of koud serveren, net waar je trek in hebt.

Maaltijdsalade van gegrilde witlof met bulgur en linzen

Salade van witlof en bulgur

Ik heb alle drie geprobeerd, en ze zijn allemaal even lekker. Dat maakt deze gegrilde witlof met bulgur ook een ideaal gerecht om een dubbele portie van te maken, want de volgende dag kun je er heerlijk mee lunchen.

Maaltijdsalade van gegrilde witlof met bulgur en linzen

Vega of vegan maaltijdsalade

Ik had zin om feta toe te voegen, voor een hartig accent. Laat je die weg, dan is de dit ook een heerlijk gerecht, en bovendien vegan.

Zo maak je gegrilde witlof met bulgur en linzen voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 120 gr bulgur
  • 4 grote of 5 kleine stronkjes witlof
  • 25 gr pompoenpitten
  • 1 el vers citroensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 tl sumac
  • 1 tl maple syrup
  • 1 blik linzen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • pitjes van een halve granaatappel, of 1 bakje granaatappelpitjes van de supermarkt
  • 2 takjes platte peterselie
  • optioneel: 75 gr feta

Zo maak je het

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan op hoog vuur, snijd de witlof in de lengte doormidden en grill om en om tot aan beide zijden mooie grillstrepen verschijnen.

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan. Klop in een grote schaal een dressing van het citroensap, de olijfolie, de sumac, de maple syrup en zout en peper naar smaak.

Bulgur met linzen en witlof

Verwarm de linzen aan het einde van de kooktijd van de bulgur even mee met de bulgur. Giet ze samen af en meng ze door de dressing.

Snijd de gegrilde witlof dwarsover in reepjes. Hak de peterselie grof. Meng de witlof door de linzen en de bulgur. Verdeel de salade over twee borden of kommen. Bestrooi met de pompoenpitten en peterselie. Verkruimel ten slotte de feta erboven.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 30 april 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply