Salade van broccoli en spicy bonen

Na het proeven van deze linzensalade met gegrilde witlof, wist ik meteen dat ik de dressing véél vaker wilde gaan gebruiken. Ik ben gaan verzinnen waar hij allemaal lekker bij zou kunnen zijn, en al snel dacht ik aan rauwe broccoli. Dat eten we vaker, en dat heeft baat bij stevige smaken, knapperigheid en pit. Zo ontstond het recept voor deze salade van broccoli en spicy bonen. Deze salade heeft alles: hij is knapperig, fris, zuur, hartig, pittig en ontzettend lekker.

Salade van broccoli en spicy bonen

Door de bonen vult deze salade heel goed, en omdat broccoli een echt vitaminebommetje is, ben je hiermee heel gezond bezig. Deze salade van broccoli bevat, meer door toeval dan planning, ook nog eens geen dierlijke ingrediënten of allergenen, dus je kunt hem echt aan iedereen voorzetten!

Voorbereiding: 5 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor salade van broccoli en spicy bonen:

  • 1 blik witte bonen of limabonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 tl pimentón
  • 1 tl chipotlepoeder (heb je dat niet, vervang het dan door een extra halve tl pimentón en een halve tl gemalen rode peper)
  • 1/4 tl fijn zout
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 flinke broccoli
  • 1 el vers citroensap
  • 1/2 tl sumac
  • 2 tl maple syrup
  • 50 gr rozijnen
  • 1 handje muntblaadjes

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Begin met de spicy bonen. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 conventioneel en bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort de bonen op de bakplaat. Doe de pimentón, chipotlepoeder, het zout en 1 el olijfolie erbij. Rooster de bonen in de oven tot ze knapperig zijn, 20-25 minuten.

Salade van broccoli

Snijd terwijl de bonen roosteren de broccoli heel fijn. Ik snijd hem doorgaans in plakken van ongeveer een centimeter dik, en die hak ik dan vrij klein. Je eet de broccoli rauw, dus de stukjes mogen best klein zijn.

Pittige salade

Meng in een saladeschaal de resterende el olijfolie met het citroensap, de sumac en de maple syrup. Maak op smaak met zout en een beetje versgemalen peper naar smaak (let op: de bonen zijn écht pittig). Doe de broccoli en de rozijnen in de saladeschaal en meng alvast. Doe ten slotte de bonen bij de broccoli in de schaal en meng grondig.

Salade van broccoli en spicy bonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.