Romige citroenpasta

Romige citroenpasta

Een heerlijke, romige pasta maak je eenvoudig en snel met citroen. Deze eenvoudige citroenpasta staat bovendien razendsnel op tafel.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ons nieuwe huis heeft niet alleen een tuin, maar ook een heerlijk zonnig dakterras op zolder, bij de werkkamer. Daar besloten we een fijne buitenwerkplek van te maken, en mijn droom van een mediterrane patio te realiseren. Inmiddels liggen er Portugese tegels op de grond en staan er een paar potten met planten. Het eerste wat ik bestelde voor de patio zijn een olijfboom en… een citroenboom! Die laatste werd geleverd mét een paar citroenen eraan, en dat bleken de lekkerste, meest smaakvolle citroenen die ooit geproefd heb. Met één daarvan maakte ik een romige citroenpasta, en die was zó lekker dat ik hem daarna bijna wekelijks heb gemaakt.

Romige citroenpasta

Citroenpasta met room

Aan goede ingrediënten moet je niet te veel sleutelen, vind ik. Met zulke geweldige citroenen dus ook niet. Goede spaghetti, een flinke scheut room, een beetje zout en peper, en klaar. Het voordeel van die eenvoud is bovendien dat de citroenpasta in een kwartiertje op tafel staat.

Romige citroenpasta Emma van der Deijl 3

Pasta met citroen

Het belangrijkste ingrediënt voor deze romige pasta is natuurlijk de citroen. Ervan uitgaande dat je zelf geen citroenboom hebt, adviseer ik je sowieso een biologische citroen te nemen. De schil daarvan is namelijk niet met chemicaliën behandeld.

Als je de keuze hebt, neem dan een citroen die nog een vleugje groen in het geel heeft, en lekker stevig is. Een donkergele en/of zachte citroen is minder lekker.

Romige citroenpasta

Romige citroenpasta van goede ingrediënten

Als ik zeg goede pasta, bedoel ik dan ook goede. Liefst met een beetje ruw oppervlak, zodat de saus goed aan de pasta kan hechten. En die room? Liefst biologisch, die smaakt écht anders. Of het ook vegan kan? Ik heb het niet geprobeerd, maar als je een écht lekkere vegan room weet, laat me dan vooral weten hoe het bevalt!

Bij de romige citroenpasta

Er moet natuurlijk ook iets bij. Ik kies vaak voor gesmoorde courgette, maar ook salade van tuinbonen, gesmoorde palmkool met harissa, gegrilde sla, zomerse salade met blauwe bessen of met vijgen.

Zo maak je romige citroenpasta voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 150 gr spaghetti
  • 1 biologische citroen
  • 75 ml slagroom
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Snelle citroenpasta

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Rasp ondertussen de schil van de citroen. Giet de pasta na het koken af, maar zorg dat er nog wat aanhangend vocht overblijft.

Doe dan de room, het grootste deel van de geraspte citroenschil plus zout en peper bij de pasta en roer alles goed om. Als goed is, krijg je nu een romige saus. Voeg een flinke kneep citroensap toe en roer nogmaals. Proef en maak zo nodig verder op smaak met citroensap, zout en/of peper.

Serveer de citroenpasta in zijn romige saus, bestrooid met het laatste beetje geraspte ciroenschil.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.8 / 5. Aantal: 6

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt