Snelle pasta met maïs en boerenkool

Snelle pasta met maïs en boerenkool

Een verrassende en smakelijk combinatie: pasta met maïs en boerenkool. Heerlijk voor koude dagen, fris genoeg voor de lente!

Klinkt pasta met maïs en boerenkool raar? Beetje wel toch? Vond ik ook. Maar ja, soms kom ik nu eenmaal tot combinaties die op papier niet zouden moeten werken, maar dat op het bord wel doen, en deze pasta is er zo eentje.

Pasta met maïs

Het kwam allemaal omdat we een paar dagen naar Limburg waren toen onze nieuwe keuken werd geplaatst. Want een week zonder functionerende keuken met twee kindjes thuis leek ons een slecht plan. Het idee was dat we op één van de dagen daar ‘s morgens zouden gaan wandelen en dan meteen even naar de bakker zouden gaan voor de lunch daarna.

Snelle pasta met maïs en boerenkool

Maar het regende dat het goot (het was gelukkig een groot huisje) en dus werd het eerst lunchen en daarna wandelen. Niemand had zin in de wraps die voor die avond op het menu stonden, dus mocht ik freestylen met wat we in huis hadden.

Pasta met boerenkool

Pasta met room, boerenkool, knoflook en maïs dus. En dat is me een partij lekker! Het hele gezin, inclusief baby, heeft hiervan gesmuld.

Pasta met boerenkool vind ik sowieso heerlijk, maar waar ik meestal kies voor palmkool, nam ik dit keer gewone fijngesneden boerenkool. Gewoon, uit een zakje, maar zelf boerenkool fijnsnijden werkt natuurlijk net zo goed.

Door de boerenkool te bakken met knoflook, maak je hem lekker zacht en smaakvol. Een perfecte combinatie met de zoete maïs.

Ik heb ervoor gekozen om gewone room te gebruiken voor deze pasta, maar natuurlijk werkt het net zo goed met haverroom. In dat geval is je pasta vegan!

Snelle pasta met maïs en boerenkool

Zo maak je snelle pasta met maïs en boerenkool:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 100 gr boerenkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr spaghetti
  • 1 pot maïs (340 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 75 ml slagroom

Zo maak je het

Was en snijd de boerenkool als dat nog niet gebeurd is. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Kook de pasta volgende de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie of een klont boter in een hapjespan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur tot hij glazig ziet. Voeg dan de knoflook en de boerenkool toe en bak al omscheppend tot de boerenkool knalgroen en een beetje zacht is.

Romige pasta met groente

Voeg dan de maïs en de room toe en draai het vuur laag. Laat rustig even pruttelen en maak dan op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Giet de pasta af, maar zorg dat er wat vocht in de pan bij de pasta overblijft. Doe de pasta met het aanhangende vocht in de pan bij de groenten en schep alles goed om. Rasp als je wilt ook nog wat Parmezaanse kaas over je pasta.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt