Zomerse salade met blauwe bessen en geroosterde maïs

Dit receptje gaat even tussendoor hoor! Want met het heerlijke weer voor de barbecue van vandaag, kan ik natuurlijk niet laten lopen. Deze zomerse salade maak je met maïs uit pot of blik, maar dan wel geroosterd, waardoor hij veel lekkerder smaakt.

Geroosterde maïs

De maïs rooster je heel eenvoudig met wat citroen in de oven. Op die manier wordt de maïs oneindig veel lekkerder dan zo uit een potje of blikje en lijkt hij op geroosterde maïs van een maïskolf. Groot voordeel daarvan vind ik dat maïskolven niet altijd (goed) verkrijgbaar zijn, maar je zo toch dezelfde smaak kunt bereiken!

Zomerse salade met blauwe bessen en geroosterde maïs

Al met al is deze zomerse salade zo makkelijk, dat ik hem eigenlijk niet als recept op de site wilde zetten. Maar ja, zó lekker, dat ik hem toch gewoon online zet.

Zomerse salade van 3 ingrediënten

Blauwe bessen in een salade doe ik steeds vaker. Het knapperige van de besjes, met fris en zoet erna, maken van blauwe bessen het perfecte ingrediënt voor een zomerse salade vind ik. Met de maïs en en spinazie vormen ze een verrukkelijk geheel.

Zomerse salade met blauwe bessen en geroosterde maïs

Zo maak je zomerse salade met blauwe bessen en geroosterde maïs voor 2 personen:

  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 1 pot maïs (340 gr)
  • 2 el vers citroensap
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 200 gr blauwe bessen
  • 2 flinke handen babyspinazie

Zo maak je het

Spoel de maïs af en laat hem uitlekken in een zeef. Verwarm de oven voor op 200 graden. Stort de maïs in een ovenschaal of op een bakplaat met 1 el citroensap, 1 el olijfolie en wat zout en peper naar smaak.

Zomerse salade met geroosterde maïs

Rooster de maïs 25 minuten, tot ongeveer de helft van de korrels goudbruin kleurt. Laat de maïs 10 minuten afkoelen voor je de rest van de salade maakt.

Salade met maïs en blauwe bessen

Maak in een saladekom een vinaigrette van 1 el citroensap en 2 el olijfolie met wat zout en peper naar smaak. Doe de geroosterde maïs, de blauwe bessen en de spinazie bij de vinaigrette in de schaal. Hussel de salade en serveer direct.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 1 augustus 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply