Spinazie à la crème kennen we nou wel. Dat is maar saai. Maar wist je dat je met een paar kleine tweaks je spinazie een enorme upgrade kunt geven? Zodat je spinazie naast romig ook waanzinnig lekker is? Mijn spinazie met citroen en pecannoten is ook nog eens in 10 minuten klaar.
Spinazie met citroen en geroosterde pecannoten
Doordat je citroenrasp én sap toevoegt, samen met knoflook, wordt de spinazie veel voller van smaak dan wanneer je alleen room zou toevoegen. Geroosterde pecannoten klinken je misschien vreemd in de oren hierbij, maar deze combinatie werkt echt fantastisch.
Voor dit recept is het het lekkerst om verse spinazie te gebruiken (net zoals voor deze rijst). Diepvries kan ook, maar dan liefst ontdooid en uitgelekt. En wat je ook doet: gebruik géén spinazie à la crème. Doordat je zelf de room toevoegt, wordt het namelijk een lekkere, aanhangende saus in plaats van drab.
Ultra romige spinazie met knoflook
Overigens mag je het jezelf natuurlijk wel makkelijk maken: ik gebruik voor deze spinazie met pecannoten en citroen liever gedroogde knoflook dan verse. Let daarmee wel op: je hebt hier gevriesdroogde knoflookstukjes nodig (dit spul), geen knoflookpoeder.
Wil je dit gerecht liever zonder koemelk maken? Kies dan voor haverroom. Net zo lekker!
Zo maak je romige spinazie met citroen en pecannoten voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 40 gr pecannoten
- 400 gr spinazie
- 1/2 tl gevriesdroogde knoflookstukjes of 2 tenen verse knoflook
- 2 el room
- 1 biologische citroen
Zo maak je het
Begin met de pecannoten. Rooster deze in een wok of hapjespan zonder vet tot ze beginnen te geuren, ongeveer 3 minuten. Stort ze daarna op een bord en laat ze even afkoelen.
Verhit ondertussen de olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur en doe er 1/3 van de spinazie in met het zout. Schep goed om tot de spinazie is geslonken en voeg dan weer 1/3 van de spinazie toe. Herhaal met de rest van de spinazie.
Romige spinazie met citroen
Draai dan het vuur laag en voeg de room toe, plus versgemalen zwarte peper naar smaak. Rasp vervolgens de schil van de citroen en voeg de geraspte citroenschil toe aan de spinazie. Snijd dan de citroen doormidden en pers er 1 tl sap uit. Voeg ook dit toe aan de spinazie.
Schep de spinazie goed om met de citroen en laat nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Bestrooi met de helft van de pecannoten en serveer direct. De rest van de pecannoten kun je er tijdens het eten nog overheen strooien.
Laat hier weten wat je er van vindt