Pastasaus van raapsteeltjes en ricotta

Pastasaus van raapsteeltjes en ricotta

Deze pasta met ricottasaus en doperwten wordt prachtig lichtgroen door het gebruik van een raapsteeltjes, postelein of daslook. Fris en romig tegelijk!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Deze makkelijke pastasaus met raapsteeltjes en ricotta wordt prachtig lichtgroen door de frisse blaadjes. Met doperwten erbij heb je een rijkgevulde pasta! Juist in de lente zijn raapstelen volop verkrijgbaar, en daarmee is deze pasta een heerlijk lentegerecht: fris en romig tegelijk.

Pastasaus van raapsteeltjes en ricotta

Snelle pastasaus met raapsteeltjes

Je kunt hiervoor trouwens ook (winter)postelein of daslook gebruiken. Zorg wel voor blaadjes met een frisse smaak, dat geeft een mooi contrast met de ricotta. Spinazie wordt denk ik al snel te gronderig, en rucola misschien wat al te pittig.

Die erwtjes trouwens, die zijn sowieso verrukkelijk met raapstelen. Niet zo gek, want het zijn allebei lentegroenten, dus die passen gewoon heel goed bij elkaar.

Pastasaus met gebakken ricotta

De ricotta wordt voor de saus eerst in de oven gebakken. Dit kun je op het moment zelf doen, maar je kunt hem natuurlijk ook eerder bakken, wanneer je toch al iets in de oven hebt staan. Zorg dan wel dat je de ricotta nog een minuutje of 10 in een oven van 150 graden schuift voor je de saus maakt, anders is je saus koud en dat is zonde.

Zo maak je pasta met ricottasaus en doperwten voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 250 gr (1 bakje) ricotta
  • 1 flinke bos of 2 kleine bosjes raapsteeltjes, (winter)postelein of andere frisse blaadjes
  • 200 gr diepvriesdoperwten
  • 150 gr spaghetti of andere gedroogde pasta
  • evt. extra vierge olijfolie en citroensap naar smaak

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stort de ricotta in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en versgemalen zwarte peper en bak gedurende 20-25 minuten, tot de randjes mooi bruin zien. Dit kan ook van tevoren (zie hierboven), verwarm dan de ricotta wanneer je het gerecht gaat maken.

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Kook gedurende de laatste minuut de bevroren doperwten mee.

Pasta met raapstelen

Pureer terwijl de pasta kookt in de blender of in de keukenmachine de gewassen raapsteeltjes met de ricotta tot een redelijk gladde saus. Proef en maak op smaak met zout, peper en als je wilt een kneepje citroensap.

Giet de pasta en doperwten af, maar bewaar wat van het kookvocht. Hussel de saus met het aanhangend kookvocht door de pasta en doperwten. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe, tot je een gladde, goed verdeelde saus hebt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 1 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt