Indiase pastinaakfritters met raita

 Sint 2020 Sint 2020

Pastinaak is typisch zo’n groente waar ik vaak goed over na moet denken voor ik weet wat ik ermee ga maken. In de Britse keuken is deze groente enorm ingeburgerd, maar in Nederland is hij pas een paar jaar niet meer “vergeten”. Omdat ik niet altijd zin heb in de Britse klassiekers, kost het verzinnen me soms wat meer tijd, maar dan heb je ook wat. Deze goudgele Indiase pastinaakfritters met raita zijn zó waanzinnig lekker!

Indiase pastinaakfritters

Pannenkoekjes van pastinaak

Spicy van de curry, knapperig, lichtzoet en dan met die heerlijke frisse yoghurtsaus ernaast… Wil je dit gerecht nog meer aankleden, dan zijn (zelfgemaakte) mangochutney en naan of papadums hier ook heerlijk bij. Kook je voor meer mensen, dan zou je er met één of twee curry’s, een biryani en bijvoorbeeld lamsspiesjes ook een complete tafel vol van kunnen maken.

Indiase pastinaakfritters

Pastinaakfritters met curry

Ik gebruik altijd de curry madras van Jonnie Boer voor deze fritters. Wat mij betreft is dat écht een hele goede kruidenmix, maar als je liever een ander Indiaas currypoeder gebruikt, doe dat vooral! En laat me weten welke het is, want ik ben altijd op zoek naar nieuwe smaken.

Raita met komkommer

Ik maak mijn raita doorgaans met Griekse yoghurt. Met kokosyoghurt (yoghurt gemaakt van kokosmelk, niet yoghurt met kokossmaak) is echter ook heerlijk. Daarmee maak je dit gerecht bovendien melkvrij.

Raita

Zo maak je Indiase pastinaakfritters met raita voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten

    Voor de pastinaakfritters

  • 350 gr pastinaak (schoon gewicht)
  • 1 grote ui
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 50 ml water
  • 1 el
  • Voor de raita

  • 1/4 komkommer, gewassen
  • 2 cm verse gember
  • 125 gr Griekse of kokosyoghurt
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes koriander
  • 1 limoen

Zo maak je het

Fritters van pastinaak

Rasp de pastinaak en de ui met een grove rasp. Dit gaat het makkelijkst met een keukenmachine. Klop een beslag van de bloem, het water, de eieren en het currypoeder. Schep de groenten door dit beslag heen.

Raita maken

Rasp voor de raita de komkommer met schil en al grof boven een kom. Rasp de gember fijn boven de kom. Schep hier vervolgens de yoghurt bovenop. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en hak de blaadjes fijn. Doe ze bij de yoghurt. Snijd de limoen in kwarten en knijp één kwart uit boven de kom. Voeg ten slotte 1/4 tl fijn zout toe en roer de raita goed om. Laat even rusten terwijl je de fritters bakt.

Pastinaakpannenkoek

Verwarm op middelhoog vuur een grote koekenpan. Verhit hierin wat neutrale olie. Schep dan telkens hoopjes van 3-4 eetlepels beslag in de koekenpan en druk die plat. Bak de pastinaakfritters zo tot de goudbruin zijn aan de onderkant en stevig genoeg voelen om om te draaien. Bak ze dan ook nog op de andere kant tot ook die goudbruin is.

Verwerk zo al het beslag tot curryfritters. Serveer met de raita en eventueel andere bijgerechten.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 22 oktober 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply