Indiase aardappels met kokosraita

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Bij mijn verjaardagsdiner een paar weken geleden maakte ik deze Indiase aardappels met kokosraita. Die waren een monsterhit. Niet zo gek, want ze zijn knapperig van buiten en fluffy zacht van binnen, kruidig en precies zo spicy dat de kokosraita een perfecte aanvulling is.

Smashed aardappels zijn sowieso één van mijn favorieten om aan groepen voor te zetten, want je kunt ze goed voorbereiden en ze zijn op het moment suprême ontzettend makkelijk.

Toen ik op de instagrampagina van Meike Krüger ovenaardappels met tandoorikruiden zag, beginnen de radertjes in mijn hoofd op volle toeren te draaien, want Indiase aardappels leken met op slag lekker. Het potje kokosyoghurt in de koelkast deed de rest: vegan raita, met als bonus de iets zoete smaak van kokos in die frisse dip. Perfect!

In plaats van tandoorikruiden gebruikte ik overigens mijn favoriete kruiden van Jonnie Boer: curry madras. Let wel op: de kurkuma erin geeft nare vlekken, dus pas een beetje op als je alles door elkaar mengt!

[RECEPT]

Schrob de aardappels schoon, maar schil ze niet. Zet ze op met koud water tot ze net onderstaan, en voeg een halve theelepel zout toe. Kook de aardappels tot ze net gaar zijn: zacht genoeg voor een vork, maar nog wel enigszins stevig.

Roer ondertussen de curry madras en het zout door de olie. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Giet de gekookte aardappels af en laat ze even nastomen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappels over de bakplaat en plet ze met de onderkant van de pan tot de kruimige binnenkant op lekker veel plaatsen naar buiten puilt.

Schenk het kruidenmengsel over de aardappels en meng alles met je handen goed door elkaar.

Rooster de aardappels in ca. 25 minuten krokant. Maak ondertussen de raita. Rasp daarvoor de komkommer grof en hak de kruiden fijn. Roer deze door de kokosyoghurt. Proef en maak op smaak met wat zout en/of citroensap.

Black Friday 2022Black Friday 2022

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt