Indiase courgettecurry met linzen

Indiase courgettecurry met rode linzen

Deze Indiase courgettecurry met linzen zet je in een half uurtje op tafel. Boordevol smaak en zo pittig als je hem zelf wilt maken. Heerlijk met naanbrood!

Deze Indiase courgettecurry met linzen is ontzettend makkelijk te maken. Hij past perfect op een tafel vol Indiaas lekkers, maar ook met alleen rijst, paratha of naan is dit een heerlijke maaltijd!

Indiase courgettecurry met linzen

Courgettecurry

Indiaas eten

Ook als onderdeel van een uitgebreid Indiaas diner is dit heerlijk! Maak er dan bijvoorbeeld naan, mangochutney, kachumbar en lamsspiesjes bij. Pas dan trouwens wel de hoeveelheden aan: de helft van deze courgettecurry met linzen was voor ons ruim voldoende.

De bereiding van de courgettecurry is een werkje van niets. Als alles opstaat, heb je 25 minuten de tijd om andere dingen te doen, zolang je maar een oogje op de keuken houdt.

Indiase courgettecurry met linzen

Curry maken

Garam masala (ook wel currypoeder) is in verschillende smaken en sterktes te krijgen. Ik houd wel van een pittige curry, maar er bestaan ook diverse milde varianten. Ik gebruik de garam masala van Jonnie Boer. Op het potje staat dat die mild van smaak is, maar ik vind hem pittiger dan de curry madras die ik voor mijn gemarineerde lamsspiesjes gebruik.

Zo maak je Indiase courgettecurry met linzen voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 200 gr gedroogde rode linzen
  • 0,5 l groentebouillon (van tablet)
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1 ui
  • 2 middelgrote courgettes (ik gebruikte een gele en een groene, omdat dat zo gezellig staat) 
  • 1 el garam masala

Zo maak je het

Curry met courgette en linzen maken

Verwarm de oven op 210 graden. Snipper de uien. Verhit een scheutje neutrale olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zien. Snijd ondertussen de courgettes in in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in plakjes van ca. 1 cm dik.

Doe de plakjes in een ovenschaal meng 2 en neutrale olie en 1/2 tl zout. Hussel om en bak de courgettes in 25 minuten gebruind en zacht.

Zelf Indiase curry maken

Voeg wanneer de ui glazig ziet het mosterdzaad, komijnzaad en korianderzaad toe. Bak mee tot de zaadjes beginnen te poffen. Voeg dan de garam masala toe, roer om en bak even mee. Doe dan de linzen en de bouillon erbij in de pan. Draai het vuur iets hoger en laat 25 minuten pruttelen.

Roer ten slotte de courgettes door de curry en serveer de courgettecurry in een mooi schaaltje met naanbrood. Extra lekker met raita ernaast. Het recept daarvoor vind je onderaan deze pagina.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt