Indiase courgettecurry met rode linzen

Courgettecurry

Deze Indiase courgettecurry met linzen is een variatie op een recept dat ik voor Smulpaapje schreef. Deze versie is eigenlijk nóg makkelijker te maken. Hij past perfect op een tafel vol Indiaas lekkers, maar ook met alleen rijst of naanbrood is dit een heerlijke maaltijd.

Indiase courgettecurry met rode linzen

Indiaas eten

Je maakt er een uitgebreid Indiaas diner van door ernaast lamsvlees te marineren en mangochutney te maken. Pas dan wel de hoeveelheden aan: de helft van deze courgettecurry met linzen was voor ons ruim voldoende.

De bereiding van de courgettecurry is een werkje van niets. Als alles opstaat, heb je 25 minuten de tijd om andere dingen te doen, zolang je maar een oogje op de keuken houdt.

Indiaas gemarineerd lamsvlees met yoghurt

Curry maken

Garam masala (ook wel currypoeder) is in verschillende smaken en sterktes te krijgen. Ik houd wel van een pittige curry, maar er bestaan ook diverse milde varianten. Ik gebruik de garam masala van Jonnie Boer. Op het potje staat dat die mild van smaak is, maar ik vind hem pittiger dan de curry madras die ik voor mijn gemarineerde lamsspiesjes gebruik.

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor Indiase courgettecurry met linzen voor 2 personen:

  • 200 gr gedroogde rode linzen
  • 0,5 l groentebouillon (van tablet)
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1 ui
  • 2 middelgrote courgettes (ik gebruikte een gele en een groene, omdat dat zo gezellig staat) 
  • 1 el garam masala

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Curry met courgette en linzen maken

Verwarm de oven op 210 graden. Snipper de uien. Verhit een scheutje neutrale olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zien. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes. Doe ze in een ovenschaal meng 2 en neutrale olie en 1/2 tl zout. Hussel om en bak de courgettes in 25 minuten gebruind en zacht.

Zelf Indiase curry maken

Voeg wanneer de ui glazig ziet het mosterdzaad, komijnzaad en korianderzaad toe. Bak mee tot de zaadjes beginnen te poffen. Voeg dan de garam masala toe, roer om en bak even mee. Doe dan de linzen en de bouillon erbij in de pan. Draai het vuur iets hoger en laat 25 minuten pruttelen.

Roer ten slotte de courgettes door de curry en serveer de courgettecurry in een mooi schaaltje met naanbrood. Extra lekker met raita ernaast. Het recept daarvoor vind je onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.