Saffraanrisotto met raapsteeltjes en doperwten

Deze saffraanrisotto met raapsteeltjes en doperwten was een experimentje, maar dan wel een uiterst geslaagd experimentje! Saffraanrisotto had ik wel vaker gemaakt, maar dan eigenlijk altijd in de winter. Het iets gronderige van de saffraan bleek echter een perfecte combinatie met de zoete doperwten en de frisse raapsteeltjes.

Saffraanrisotto met raapsteeltjes en doperwten

Lenterisotto

Doordat raapsteeltjes en doperwten echte lentegroenten zijn en door de frisse kleurencombinatie, voelt dit echt als een heerlijk lentegerecht. Deze saffraanrisotto is makkelijk te maken en staat vrij snel op tafel, maar ziet er prachtig uit en door de rijke smaken maak je hier goede sier mee.

Saffraanrisotto maken

Ik voegde aan het einde van de kooktijd wat room toe, maar als je die weglaat, is je saffraanrisotto vegan, en dus ook melkvrij. De risotto is van zichzelf al romig, dus je zult de room niet missen. Ik had echter room over, en meer room is beter, vind ik, dus als het kan, gewoon lekker toevoegen.

Zo maak je saffraanrisotto met raapsteeltjes en doperwten voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 1 ui
  • 120 gr arborio- of ander risottorijst
  • 1/2 tl saffraandraadjes
  • 700 ml groente- of kruidenbouillon – ik gebruik hiervoor 1 bouillontablet (en dus eigenlijk te veel water), anders vind ik het veel te zout
  • 150 gr diepvriesdoperwten
  • 1 grote bos of 2 kleine bosjes raapsteeltjes, grondig gewassen
  • evt. 2 el slagroom

Zo maak je het

Snipper de ui. Fruit op laag vuur in een flinke plens olijfolie tot de ui glazig ziet. Voeg dan de rijst toe en roer om, tot alle rijstkorrels met een filmpje olie bedekt zijn. Voeg dan een scheut bouillon toe. Wrijf de saffraan fijn boven de pan.

Zelfgemaakte risotto met voorjaarsgroenten

Blijf roeren terwijl de risotto op zacht vuur pruttelt, en voeg telkens wanneer de risotto droog dreigt te vallen een scheut bouillon tot. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt, maar aan het einde moet je risotto goed gaar zijn en vloeibaar door de pan golven. Voeg dan de room toe, als je die gebruikt. Doe vervolgens de doperwten in de pan en verwarm even mee. Scheur dan de raapsteeltjes boven de pan in grove stukken, draai het vuur hoger en verwarm het geheel goed, totdat de raapsteeltje slap worden. Proef en maak op smaak met versgemalen zwarte peper.

Serveer als je wilt met wat geschaafde Parmezaanse kaas erop.

Saffraanrisotto met raapsteeltjes en doperwten

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 28 april 2016

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply