Geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes

Vegan geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes. Een perfecte combi: crispy bloemkool, knapperige kikkererwten, pit en frisheid!

Dit recept ontstond toen ik voor mezelf alleen kookte: mr. Em is niet dol op “groente met groente”, zoals hij dat noemt. Ik daarentegen…. Door de kikkererwten is dit gerecht bovendien een volwaardige vegan maaltijd. Crispy geroosterde bloemkool, knapperige kikkererwten, pit en een frisse saus. Dit gerecht heeft echt alles waar ik op hoop in een nieuw recept!

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes

Omdat het zo lekker is, geef ik gewoon het recept voor twee personen. Thuis binnenkort ook weer eens proberen. Extra lekker met stevig brood ernaast. Restjes van de geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes kun je prima de volgende dag als lunch opmaken. Zeker als je er dan wat sla en gesneden tomaatjes bij doet, dan heb je in één klap een heerlijke salade.

Zo maak je geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 35 minuten
  • 1 flinke bloemkool
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 rode peper
  • 2 el vers citroensap
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 2 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het

Geroosterde bloemkool voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op een bakplaat. Doe de kikkererwten erbij. Snijd de rode peper in ringetjes en leg die ook op de bakplaat. Bestrooi alle groenten met zout naar smaak, 1 el citroensap en een flinke scheut neutrale (olijf)olie. Hussel alles goed door elkaar en schuif de plaat in de oven.

Bloemkool roosteren

Laat de groenten 30 minuten bakken, of tot de kikkererwten knapperig zijn en de bloemkool mooi gebruind. Schep de bakkende groenten na een kwartier om. Maak ondertussen de dressing: hak de peterselie grof. Meng met de kappertjes, de olijfolie en de resterende el citroensap. Proef en maak op smaak met zout en peper.

Schep de groenten op een bord en verdeel de saus erover. Serveer desgewenst met stevig brood.

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.8 / 5. Aantal: 4

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt