Dit recept ontstond toen ik voor mezelf alleen kookte: mr. Em is niet dol op “groente met groente”, zoals hij dat noemt. Ik daarentegen…. Door de kikkererwten is dit gerecht bovendien een volwaardige vegan maaltijd. Crispy geroosterde bloemkool, knapperige kikkererwten, pit en een frisse saus. Dit gerecht heeft echt alles waar ik op hoop in een nieuw recept!
Geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes
Omdat het zo lekker is, geef ik gewoon het recept voor twee personen. Thuis binnenkort ook weer eens proberen. Extra lekker met stevig brood ernaast. Restjes van de geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes kun je prima de volgende dag als lunch opmaken. Zeker als je er dan wat sla en gesneden tomaatjes bij doet, dan heb je in één klap een heerlijke salade.
Zo maak je geroosterde bloemkool en kikkererwten met kappertjes voor 2 personen:
- Voorbereidingstijd: 5 minuten
- Kooktijd: 35 minuten
- 1 flinke bloemkool
- 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1/2 rode peper
- 2 el vers citroensap
- 1/2 bosje platte peterselie
- 1 el kappertjes
- 2 el extra vierge olijfolie
Zo maak je het
Geroosterde bloemkool voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op een bakplaat. Doe de kikkererwten erbij. Snijd de rode peper in ringetjes en leg die ook op de bakplaat. Bestrooi alle groenten met zout naar smaak, 1 el citroensap en een flinke scheut neutrale (olijf)olie. Hussel alles goed door elkaar en schuif de plaat in de oven.
Bloemkool roosteren
Laat de groenten 30 minuten bakken, of tot de kikkererwten knapperig zijn en de bloemkool mooi gebruind. Schep de bakkende groenten na een kwartier om. Maak ondertussen de dressing: hak de peterselie grof. Meng met de kappertjes, de olijfolie en de resterende el citroensap. Proef en maak op smaak met zout en peper.
Schep de groenten op een bord en verdeel de saus erover. Serveer desgewenst met stevig brood.
Laat hier weten wat je er van vindt