Vegan Thaise curry met bloemkool en cashewnoten

Ik ben dol op curry’s. Indiaas, Thais, kom maar op! Deze vegan curry met bloemkool en cashewnoten past dan ook perfect in mijn straatje favorieten. Lekker vol van smaak en een beetje pittig, gevuld met veel groente en een romige kokossmaak.

Vegan Thaise curry met bloemkool en cashewnoten

Vegan curry

Aziatische gerechten zijn vaak ontzettend makkelijk vegan te maken, en curry’s misschien nog wel het meest. Deze curry is dus perfect voor als je een dagje vegan wilt eten. Wij aten de curry zonder bijgerechten, maar uiteraard is het heerlijk om hier rijst of noedels bij te eten.

Liever vegetarisch? Warm dan vlak voor het serveren parten hardgekookt ei mee, zoals in deze Indiase curry. Liever met vis? Kijk dan eens naar dit recept.

Vegan Thaise curry met bloemkool en cashewnoten

Thaise curry

De basis van deze vegan Thaise curry is currypasta en kokosmelk. Natuurlijk kun je prima currypasta uit de winkel gebruiken, let dan wel op dat hij niet voornamelijk uit suiker bestaat, want daarin bestaan grote verschillen. Zelf vind ik de currypasta’s van Koh Thai, Fair Trade en Blue Elephant erg fijn.

Heb je iets meer tijd, maak dan eens zelf je currypasta! Ik heb voor deze curry een grote pot currypasta gemaakt volgens het recept van Karin Luiten uit Slim zonder pakjes en zakjes. Met rode ipv groene pepers en met limoenblad in plaats van citroengras trouwens, haha! Echt een aanrader: een grote jampot vol currypasta in de koelkast hebben, vind ik zo fijn!

Zo maak je vegan Thaise curry met bloemkool en cashewnoten voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 1 flinke bloemkool
  • 1 el rode of groene Thaise currypasta (of meer, naar smaak)
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 gr gezouten cashewnoten
  • 100 gr diepvriesdoperwten
  • sap van 1/2 limoen
  • een flinke hand koriander

Zo maak je het

Snijd de bloemkool in roosjes. Verhit in een wok of hapjespan een scheutje neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Fruit hierin de currypasta tot deze heerlijk begin te ruiken. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en schep goed om, tot alle roosjes met een vettig laagje bedekt zijn.

Voeg dan de kokosmelk en de cashewnoten toe. Draai het vuur laag en zet een deksel op de pan met wat ruimte, zodat er een beetje stoom weg kan. Hak ondertussen de koriander grof.

Laat de curry zo 15 minuten pruttelen. Prik dan eens in de bloemkool. Is die nog erg stevig, laat de boel dan nog wat langer pruttelen. Is de bloemkool bijna zacht, voeg dan de doperwten toe en roer om. Laat nog 2 minuten op hoog vuur koken. Haal dan de pan van het vuur, proef en maak zonodig op smaak met meer zout.

Voeg het limoensap toe en roer nogmaals om. Serveer de vegan Thaise curry bestrooid met de koriander.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 12 november 2018

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Reacties

  1. Paulien zegt

    Hallo,

    Even een vraag, gaat het hier om kokosmelk (kokosdrank) van bijv. Alpro, die literpakken?
    of om de kleine pakjes kokosmelk (van bij. gotan)?
    Als het om de laatste gaat, gebruik je dan de volle of de light variant?

    groetjes,
    Paulien

Leave A Reply