Gefeliciteerd met mij! Vandaag word ik 36! En net als vorig jaar, niet uit eten, geen bezoek, geen feestje…. Maar wel gisteren een ontzettend gezellig Zoom-verjaardag 2.0. En natuurlijk een feestelijk ontbijt: wentelteefjes van brioche met fruit en amandelpasta! Extra lekker door de vanille en het oranjebloesemwater.
Verjaardagsontbijt
En, groot voordeel van een jaar lang the big C: dit jaar kan ik op mijn verjaardag gewoon thuis uit eten! Heerlijk besteld bij één van mijn favoriete restaurants in Leiden. Echt een cadeau!
Dat gezegd hebbend: zelf koken op mijn verjaardag is misschien wel het beste cadeau dat ik kan krijgen. Normaalgesproken vier ik mijn verjaardag met een lange tafel vol lieve vrienden en familie voor wie ik dan kook. Ooit 8 gangen voor 14 mensen, soms 3 simpele gangen voor 10 mensen, maar altijd met dezelfde harde kern van liefjes, en altijd met liefde.
En dus maak ik vandaag met liefde voor mezelf en mijn gezin dit feestelijke ontbijt. Want als ik íets heb geleerd het afgelopen jaar is dat we écht zelf de slingers moeten ophangen. Proost!
Feestelijke wentelteefjes
En nog even over deze briochewentelteefjes: ik maak ze met zelfgebakken brioche, maar met gekochte brioche maak je ook heerlijke wentelteefjes! De lekkerste brioche koop ik bij de Franse bakker, maar je kunt hier zelfs brioche uit de supermarkt voor nemen, zó goed zijn deze wentelteefjes.
Zo maak je feestelijke wentelteefjes van brioche voor 2 personen:
- Kooktijd: 25 minuten
- 1 ei
- 50 ml (volle) melk
- 1/2 tl vanille-extract
- 1/4 tl oranjebloesemwater
- 4 dikke sneden (zelfgebakken) brioche
- amandelpasta en vers fruit om te serveren
Zo maak je het
Klop het ei los met de melk, het vanille-extract en het oranjebloesemwater. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter.
Brioche wentelteefjes
Haal dan de sneden brioche één voor één door het eiermengsel. Duw elke snee even goed aan in het mengsel voor je hem in de pan legt.
Bak de wentelteefjes in 3-4 minuten per kant mooi goudbruin. Serveer met vers fruit en amandelpasta naar smaak
Laat hier weten wat je er van vindt