Leids-Franse bakker Mamie Gourmande

Enige tijd geleden opende in Leiden de Leids-Franse bakker Mamie Gourmande. Na mijn jaren in Frankrijk en Luxemburg, miste ik “mijn” Franse bakkers behoorlijk, dus deze fijne bakkerij was een soort droom die uitkwam voor me! Om het nog mooier te maken mocht ik vorige week met een mooie waardebon lekkers komen uitzoeken in hun fijne winkel. Nou doe ik natuurlijk niet zomaar een review: alleen spullen die ik écht de moeite waard vind, komen op EM’s REAL FOOD!

Daarbij heb ik natuurlijk héél veel foto’s gemaakt voordat ik met twee grote tassen voor heerlijkheden weer naar huis ging. Ik koos ervoor zoveel mogelijk dingen te kopen die ik in Frankrijk ook regelmatig kocht (en nog steeds wel eens koop), want ik was benieuwd of het allemaal echt net zo lekker zou zijn als daar. Dat leverde een tafel vol lekkers op.

Mamie Gourmande

En ik werd niet teleurgesteld: knisperende canelés, smeltend zachte macarons, robuuste broden, prachtige taartjes,Mamie Gourmande knapperige croissants en ga zo maar door. De baguettes die ik meenam aten we dezelfde avond bij een salade paysanne, de taartjes aten we die avond als dessert (de canelés en de macarons hadeen ternauwernood het goûter gehaald), de croissants en de pain au chocolat legden we de volgende ochtend even in de oven om ze warm bij het ontbijt op te eten. Ten slotte deden de laatste stukjes baguette dienst als tartine au nutella op zondagmorgen!

Al met al een echte aanrader dus, deze bakkerij! En zoals een vriendin die ik uit Frankrijk ken tegen me zei: een klein Montpellier. Hieronder laat ik de foto’s zoveel mogelijk voor zichzelf spreken, maar natuurlijk niet zonder jullie te vertellen waar je deze fijne winkel kunt vinden! Zoals gezegd, in Leiden, op het Gangetje. Op internet kun je Mamie Gourmande vinden op hun website en op facebook.

Mamie Gourmande: merci de m’avoir accueillie si chaleureusement chez vous. J’espère que vous aimerez les photos et à bientôt!

In beeld: van reepje deeg tot baguette:

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Een inkijkje in het assortiment:

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Mamie Gourmande

Naast brood en patisseries verkoopt Mamie Gourmande overigens ook ontbijtjes, sandwiches en huisgemaakte jam.

Mamie Gourmande

Lees Interacties

Reacties

  1. Heerlijk hè? Ik mocht er ook langskomen om het een en ander te komen snoepen. Het is maar goed dat ik er niet om de hoek woon. Ik had er anders elke dag met een tas vol naar buiten gelopen! 😀

Laat hier weten wat je er van vindt