Eetpatroon baby 8 maanden
Echt eten met je baby begint vaak zo tussen acht en negen maanden. Ergens rond die tijd ging H steeds meer eten en kon hij af en toe onze maaltijden proeven. Hoewel het wel nog kleine beetjes waren en hij zijn melkvoedingen echt nog nodig had, zat er wel een zeker ritme in. Beginnen met een papfles, bij de lunch een flesje melk en een groentehapje, halverwege de middag weer groente of fruit, dan weer een flesje melk, ’s avonds groente met bijvoorbeeld pasta en ten slotte een flesje pap.
Eetpatroon baby 9 maanden
Vanaf negen maanden merkten we vooral dat H steeds meer ging eten. Opeens waren de boterhammetjes niet aan te slepen, gingen de kant-en-klare potjes leeg en moesten we opeens veel meer groenten inkopen dan daarvoor. Ook ging H over op een strakker ritme.
Eetpatroon baby 10 maanden
Bij tien maanden zag het eetpatroon van H er heel anders uit dan twee maanden ervoor! De meeste dagen kreeg H pap als ontbijt – op dagen met haast uit een fles, anders uit een bord. In het weekend was het meestal iets anders, zoals pancakes, croissants of brood. Halverwege de ochtend wat fruit, en dan als lunch ofwel een warme maaltijd (elke dag op de crèche en regelmatig thuis ook) ofwel één of twee (!!) boterhammen. Halverwege de middag dan nog een flesje melk, aan het einde van de middag groente, brood of een cracker en ’s avonds weer een warme maaltijd, gevolgd door de laatste (pap)fles. Is je baby bijna jarig? Lees hier meer over eten met je dreumes!
Disclaimer
Ten slotte een disclaimer: ik ben geen kinderarts, diëtist of geschoold op het gebied van voeding (voor kinderen). Daarentegen ben ik wél van jongs af aan een fanatieke kok en goede eter. Bovendien ben ik sinds 2016 moeder. Alles wat ik schrijf over eten voor en met kinderen, schrijf ik vanuit die achtergrond. Waar nodig en mogelijk is dit wetenschappelijk onderbouwd. Verder is dit echter puur wat wij onze zoon te eten geven, en hoe wij zijn eetpatroon hebben uitgebouwd. Niet meer, niet minder. Mijn ervaringen met voedselallergie en -overgevoeligheid lees hier.