Een tafel vol – kookboekrecensie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Van de uitgever kreeg ik een tijdje geleden het boek Een tafel vol van Meike Krüger. Ik had er al verliefd door staan bladeren, want niet alleen zijn de foto’s prachtig, het boek riep ook gewoon mijn naam.

Waarom? Omdat dit precies is hoe ik mijn verjaardag het liefste vier: met een tafel vol eten én lieve mensen. Trouwens, andere feestjes ook.

Kookboekrecensie Een tafel vol

Een tafel vol is een perfect boek voor zo’n etentje. Met uitgebreide schema’s wat je wanneer in de week (!) voorafgaand aan het etentje moet of kunt doen, zodat je op de avond zelf ontspannen aan tafel zit. De menu’s zijn ingedeeld op land, zodat je een mooi samenhangend geheel voorschotelt aan je gasten. Geweldig!

Gerechten uit Een tafel vol

Ik ben dan ook mijn eigen kerstmenu aan het samenstellen uit dit boek én mijn eigen recepten.

Inmiddels heb ik van alles uit het boek gekookt: Turkse rodelinzenköfte, Georgische chatsapoerie, Chinese aubergine met chilicrisp, Koreaanse wortels-raijdssalade, Chinese octopus met zout en peper en Chinese komkommer. Allemaal even heerlijk!

Kookboekrecensie Een tafel vol

Ik heb dus nog een behoorlijke verlanglijst: Indiase aardappel-erwtenkoekjes, Franse prei in saffraanvinaigrette, Israelische hummus van tuinbonen, Russische yoghurtsoep, Mexicaanse barbacoa Italiaanse salade van radicchio met druiven, Thaise salade van longhaas, Spaanse vijgen met blauwe kaas en amandelen, Libanese kibbeh uit de oven en Thaise laab van eend.

Fotografie Een tafel vol

De foodfotografie van Sigurd Kranendonk vind ik overheerlijk. Type: mag ik meteen aanschuiven?

Het enige dat ik jammer vind, is dat wanneer er 2 recepten op een pagina staan, vaak één van de twee gerechten niet goed zichtbaar is op de foto ernaast. Mooi uitgesneden, maar toch zonde.

Conclusie

Vind je het leuk om etentjes te geven en lijkt het je fijn als je aan de hand wordt genomen bij de voorbereiding, dan is dit boek werkelijk ideaal.

Ben je op zoek naar originele recepten die je niet snel elders vindt, dan trouwens ook.

Een tafel vol kost €35 en is te koop bij je lokale boekhandel en bij bol.com.

P.S. Ik kreeg Een tafel vol van de uitgeverij. Ik ben niet betaald om over het boek te schrijven. Als je het boek koopt via mijn linkje naar bol.com, krijg ik daarvoor een klein percentage commissie, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt