Kerst 2022: budget kerstdiner!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De broekriem moet een gaatje strakker, de verwarming een graadje lager, we doen een extra trui aan… We kennen het nu wel ja. Alles is dit jaar duurder geworden, dus hoe doen we dat met kerst? Heel simpel: een luxe, overheerlijk kerstdiner. Maar wel budget!

Kerst 2022 budget kerstdiner

Budget kerstdiner 2022

En budget is bij mij écht budget: voor 4 personen ben je bij geen enkele supermarkt meer dan €30 kwijt. De goedkoopste is, verrassend genoeg, Albert Heijn. Daar ben je voor nog geen €23 klaar! Als dat geen budget kerstdiner is… Onderaan deze pagina vind je trouwens een complete boodschappenlijst voor 4 personen!

Kerst 2022 budget kerstdiner

Vooraf hartige tompoucen gevuld met champignonragout, met een frisse kruidenolie.

Diezelfde olie is dan weer heerlijk bij de pompoen pie die het hoofdgerecht is, met daarnaast een luxe salade van linzen, courgette en hazelnoten.

Het toetje is één van mijn favorieten: affogato. Extra lekker door de bitterkoekjes!

Wil je het trouwens nog leuker maken, dan begin je de dag natuurlijk met een lekker kerstontbijt. Daarvoor heb ik ook een tip, namelijk luxe kerstwentelteefjes. Die kosten bij elkaar nog geen €5 voor 4 personen trouwens.

Kerst 2022 budget kerstdiner

Budget kerstmenu plannen

De tompoucen met champignons kun je grotendeels eerder maken: de ragout en de kruidenolie kun je gekoeld een paar dagen bewaren.

Ook de vulling én het deeg voor de hartige pompoen pie kun je gekoeld een aantal dagen bewaren. Op die manier hoef je de pie op de dag zelf alleen maar in elkaar te zetten en te bakken. Wil je op de dag zelf nog minder werk, zet hem dan een dag van tevoren in elkaar en bewaar hem gekoeld. Dan hoef je op de dag zelf alleen maar te bakken!

Kerst 2022 budget kerstdiner!

De salade met linzen en courgette staat al jaren op de site, en is ook al jaren populair met kerst. Deze salade kun je helemaal voorbereiden. Bewaar de geroosterde hazelnoten in een luchtdicht bakje. De gegrilde courgette en de gekookte linzen meng je apart van elkaar met de helft van de dressing en bewaar je in de koelkast.

Op de dag zelf, laat ze je tot kamertemperatuur op warmen. Wil je de salade iets warmer, doe ze dan heel even bij de pompoen pie in de oven. Meng de groenten dan door elkaar en bestrooi ten slotte met de hazelnoten.

De affogato met bitterkoekjes is zo weinig werk, dat het geen zin heeft om voor te bereiden. Je zou eventueel de bitterkoekjes alvast kunnen verkruimelen, maar ook dat is zo gepiept, dus dat doe ik gewoon vlak voor het serveren.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt