Chili met een deksel van maïsbrood

Chili met een deksel van maïsbrood

Chili met maisbrooddeksel: De combinatie van lichtzoet maïsbrood met een knapperige bovenkant, spicy chili en zacht maïsbrood waar de chili en het brood elkaar raken is geweldig!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Eigenlijk is dit nauwelijks een recept, maar meer een (goed) idee. Hoe ik de chili maak, verschilt per keer, maar een maïsbrooddeksel erop is ontzettend lekker. Ik las ooit een recept hiervoor in de krant, maar toen ik dat maakte, vond ik het niet zo lekker als verwacht.

Chili met maïsbrood

Tijdens onze vakantie in Amerika heb ik meerdere keren chili met maïsbrood gegeten, en toen vond ik het toch wel heel erg lekker. Inmiddels heb ik deze chili met een deksel van maïsbrood alweer meerdere keren gemaakt, en op deze manier vind ik het heerlijk. De combinatie van lichtzoet maïsbrood met een knapperige bovenkant, spicy chili en zacht maïsbrood waar de chili en het brood elkaar raken is geweldig!

Chili onder een dakje

Ik zou je hier een recept voor de chili onder het maïsbrooddeksel kunnen geven, maar dat laat ik lekker achterwege. Elders op de site vind je immers al meerdere recepten: chili con carne, chili sin carne en bonenchili met andijvie. Kies er daar dus eentje van, of gebruik je eigen favoriete recept!

Ik maak altijd een dubbele portie chili, waarvan ik de helft invries. Op die manier staat dit gerecht bovendien snel op tafel: chili ontdooien, brooddeeg erop, bakken en klaar!

Chili met een deksel van maïsbrood

Zo maak je chili met maïsbrooddeksel voor 2 personen:

 • Kooktijd: 40 minuten
 • 1 portie chili voor 2 personen
 • 60 gram bloem
 • 60 gram maïsmeel
 • 1/2 el suiker
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 1/2 tl chilivlokken
 • 1/4 tl zout
 • 120 ml melk
 • 50 gr gesmolten boter
 • 1 klein ei (of een half groot ei)
 • 1 klein blikje maïskorrels, afgespoeld en uitgelekt

Zo maak je het

Maak chili volgens een recept naar keuze. Laat die rustig pruttelen, totdat hij goed op smaak is en niet meer al te vochtig is.

Verwarm wanneer je het beslag gaat maken de oven voor op 200 graden

Maïsbrood met chili

Meng voor het maïsbrood de droge ingrediënten in een kom. Kluts in een andere schaal de melk, de boter en het ei. Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel alles goed door elkaar. Roer vervolgens de maïskorrels door het beslag. Laat het beslag een paar minuten staan.

Chili met een deksel van maïsbrood

Doe de chili in een ovenschaal. De chili kan hiervoor gewoon koud zijn, vooraf opwarmen is niet nodig. Verdeel het beslag voorzichtig over de chili, zodat er geen saus boven het deeg uitkomt. Bak de chili in ongeveer 30 minuten, tot het maïsbrood mooi goudbruin kleurt.

Extra lekker met zelfgemaakte guacamole!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt