Amerika!

Vakantie in Amerika

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Het was een paar weekjes wat stiller op mijn social media accounts, want ik was heerlijk op vakantie. We hebben een prachtige rondreis door het Zuid-Westen van de Amerika gemaakt, met als toetje een bezoek aan onze favoriete stedentripbestemming New York. We deden onder meer Monument Valley, de Grand Canyon, Antelope Canyon, Bryce, Yosemite en San Francisco aan.

Monument Valley

Eten, eten, eten

Wat eten betreft durfde ik me bij het westelijke deel van onze reis niet te veel voor te stellen. Buiten San Francisco had ik geen hoge verwachtingen. Iedere dag een hamburger zou ons hopelijk bespaard blijven. Niet alleen maakte de prachtige natuur die we gezien hebben minder eten meer dan goed, daarnaast was het ook bijna overal verbazend makkelijk om heerlijk en gezond te eten! Ok, de kale salads bleven toch echt beperkt tot de drukkere gebieden, maar verder heb ik geloof ik 2 keer een hamburger gegeten, terwijl we toch echt 3x per dag buiten de deur aten.

Grand Canyon

Niet alleen voor de natuur is dit gebied dan ook een aanrader! Met name de Amerikaanse ontbijten hebben mijn hart gestolen. Ok, worst én eieren én wafels én havermoutpap én spek lijkt me nog steeds wat aan de ruime kant als ontbijtje, dat geef ik toe. Ik heb echter wel een ontelbaar aantal pancakes, wafels, wentelteefjes en zogenaamde yoghurt parfaits (gewoon, laagjes yoghurt, fruit en granola in een glas) weggewerkt.

Antelopen Canyon

Ook de salades hebben me veelal positief verrast. Maar één keer kreeg ik iets dat was bedolven onder een laag mayo en dat verder voornamelijk uit geraspte kaas leek te bestaan. Verder waren de salades eigenlijk altijd fris, goed gevuld en echt áltijd met een frisse, bijna zure vinaigrette!

Bryce

Verder hebben we met name in Californië aan het begin van onze reis gesnoept van het heerlijks dat de grote groente- en fruitschuur daar te bieden heeft. Voor een prikkie kochten we blauwe bessen, avocado’s (7 voor 1 dollar en allemaal perfect rijp! *huilt*), perziken (frisser dan hier), abrikozen (idem), nectarines (idem), kersen en de heerlijkste aardbeien.

Yosemite

Daarnaast in Arizona heel veel Tex-Mex.

Het beste eten

De grootste hoogtepunten op het gebied van eten zaten echter aan het einde van de reis. Ik had verwacht dat San Francisco op het gebied van eten supervernieuwend zou zijn. Het eten was prima, maar lang niet zo spannend als de techsector daar. We hebben spectaculair lekker Tex-Mex gegeten, en de beste pancakes van de hele reis, maar geen spektakel. Wel was het met cheese blintzes en Cheesecake Factory Creamcheese wat de klok sloeg!

In het westen aten we in de bergen bij Yosemite, in Mammoth Lakes het meest verrassend. We aten daar confit de canard met corn griddle cakes en een waanzinnig goede pulled pork sandwich met mac&cheese.

Amerika

En in New York was het eten net als vorig jaar weer geweldig! De meest krokante, crunchy fried chicken ooit. De heerlijkste NY strip steak. De beste nachos – nog steeds, op hetzelfde adres als vorig jaar. De meest frisse kale salad. De grootste en beste hamburger. En natuurlijk de lekkerste bagels!

New York

Maar ook de beste en grootste chocolate chip cookies, uiteraard van Levain.

Amerika

En ook de nieuwste ijsrage: ter plekke gemaakt ijs, van een ijsbasis met toevoegingen die je zelf kiest. Het geheel wordt gemengd op een plaat van -24 graden Celsius en daarna daar weer vanaf geschraapt, zodat je rolletjes ijs krijgt. Ik liet bij Frozen Sweet vanilleijsbasis mixen met framboos en mango en liet dit toppen met een sugar cookie en een gebrande marshmellow. Hemels!

Amerika

American food

Al met al was onze trip een stuk meer culinair verantwoord dan ik van tevoren gedacht had. Louter voor het eten nog een keer gaan, zullen we niet snel doen, maar wees niet bevreesd voor alleen maar hamburgers als je ooit die kant op gaat. En mocht het tóch een keertje tegenvallen: de natuur maakt alles goed. Beloofd.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt