Maïspancakes met frambozen-maplecompote

Maïspancakes met frambozen-maplecompote

Deze maïspancakes serveer je met een warme friszoete compote van frambozen en maple syrup. Ze staan innen een half uur op je ontbijttafel!

Maïs in je ontbijt

Kerst 2024Kerst 2024

Al van jongs af aan ben ik dol op maïs, maïsbrood, popcorn en wat dies meer zij. Maïs in mijn ontbijt had ik echter (afgezien van dat brood) nog nooit geprobeerd. Toen ik dat onlangs wel deed, was ik eigenlijk meteen verkocht. Na maïsbroodwafels bij Smulpaapje ging ik vrolijk verder met maïspancakes. Mijn recept is losjes gebaseerd op dit recept.

Maïspancakes met frambozen-maplecompote

Pancakes met maïsmeel

Maïsmeel is wat droger en korreliger dan tarwebloem. Dat kan ertoe leiden dat je baksel ook wat droog en korrelig wordt. Dat is bij deze pancakes zeker niet het geval, maar zo smeuïg als bijvoorbeeld bananenpancakes zijn ze niet.

Maïsmeel is steeds beter verkrijgbaar. Zowel bij biologische als Turkse winkels, maar ook in steeds meer (grote) supermarkten kun je het vinden.

Frambozen-maplecompote bij je pancakes

Met de frisse frambozen-maplecompote ernaast is dit een heerlijk ontbijtje. De portie compote is ruimschoots voldoende voor twee personen. De compote is het lekkerst als je hem lauwwarm serveert, maar koud door de yoghurt is hij ook heerlijk.

Maïspancakes met frambozen-maplecompote

Zo maak je maïspancakes met frambozen-maplecompote voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 100 gr (diepvries)frambozen
  • 1 el maple syrup
  • 50 gr bloem
  • 50 gr maïsmeel
  • 15 gr suiker
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • flinke snuf zout
  • 20 gr boter, plus meer voor de pan
  • 120 ml karnemelk, of 110 melk melk gemengd met 2 tl citroensap
  • 1 ei

Zo maak je het

Frambozen-maplecompote maken

Doe de frambozen met de maple syrup in een steelpannetje en voeg 1 el water toe. Breng aan de kook en laat zachtjes een kwartier pruttelen, tot je compote was is ingedikt. Laat afkoelen terwijl je de pancakes bakt.

Maïspancakes bakken

Meng in een grote kom de bloem, het maïsmeel, de suiker, het bakpoeder, de backing soda en het zout door elkaar. Smelt de boter. Klop het ei los, meng de (karne)melk erdoorheen en klop ten slotte de boter erdoor. Spatel dit mengsel door de droge ingrediënten.

Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik per pancakes een sauslepel/kleine soeplepel beslag. Dan heb je als het goed is 3 pancakes per persoon. In mijn koekenpan passen 3 pancakes per keer, dus precies een portie. Draai de pancakes pas om als er belletjes bovenop verschijnen.

Serveer je pancakes opgestapeld met de warme frambozen-maplecompote.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt