Wat at Em - eetdagboek 34-35

Maaltijdsalade met gegrilde aubergine en paprika

Maaltijdsalade met gegrilde aubergine en paprika. Smoky aubergine en paprika, pittige ui, zoete tomaat, romige kikkererwten en frisse peterselie!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Sinds een maand of twee sport ik elke zaterdagochtend met een clubje medezwangeren. Mom in Balance heet het. Ik had gehoopt tot ongeveer nu door te kunnen met hardlopen, maar helaas dacht mijn lijf daar anders over. Omdat ik wel graag buiten wilde sporten, kwam ik al snel uit bij deze mamabootcamp. En ik vind het heerlijk! Lekker een uur buiten bewegen en tegelijkertijd over zwanger, baby’s en alles wat ermee te maken heeft kletsen met andere zwangeren. Na een uur kom ik dan ook uitgeteld maar helemaal happy thuis.

Maaltijdsalade met aubergine

Aangezien dat rond lunchtijd is aan mr. Em de schone taak om elke zaterdag een lunch te maken. Dat doet hij gelukkig graag, en met veel creativiteit. Na de andijvieomelet en grote broodjes kwam hij afgelopen zaterdag op de proppen met deze maaltijdsalade met gegrilde aubergine en paprika. Toen ik thuiskwam, stond hij al groenten te grillen, en toen bleek dat ik graag in bad wilde, werd het nóg beter: ik kreeg mijn salade in bad. Dikke liefde!

Wat at Em - eetdagboek 34-35

Gegrilde groente

Mr. Em maakte deze maaltijdsalade in de grillpan, maar op de barbecue kan natuurlijk ook. Hij grilde overigens niet alleen de aubergine en paprika, maar ook de rode ui. Samen met kikkererwten, tomaat en platte peterselie geeft dat een geweldige, goed gevulde maaltijdsalade: Smoky aubergine en paprika, pittige ui, zoete tomaat, romige kikkererwten en frisse peterselie.

Zo maak je een maaltijdsalade met gegrilde aubergine en paprika voor 2 personen:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 aubergine
  • 1 (punt)paprika
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten in kleine stukjes
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie voor de vinaigrette
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn

Zo maak je het

Groenten grillen

Snijd de aubergine in de lengte in plakken, en de paprika in de lengte in repen.Verhit de grillpan op hoog vuur en vet hem in met wat olie. Grill de plakken aubergine en paprika grillen in de grillpan tot ze mooie strepen hebben en goed zacht zijn. Pel de ui, snijd heb van boven naar beneden doormidden en grill de helften op de platte kant.

Maaltijdsalade met gegrilde aubergine en paprika

Salade van gegrilde groenten

Snijd de tomaten in kleine stukjes en hak de peterselie grof. Klop een vinaigrette van de olijfolie en azijn en maak op smaak met peper en zout. Snijd de gegrilde aubergine en paprika in kleinere stukjes en de ui in halve ringen. Hussel alle groenten met de kikkererwten, de peterselie en de vinaigrette in de schaal.

Maaltijdsalade met gegrilde aubergine en paprika

Deze maaltijdsalade kan prima op zichzelf. Als je er toch iets bij wilt serveren, dan is (pita)brood met houmous of bijvoorbeeld grof brood met boter en zout er lekker bij.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.3 / 5. Aantal: 4

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt