Knalroze couscoussalade met biet en geitenkaas

Knalroze couscoussalade met biet en geitenkaas

Deze couscoussalade met biet en geitenkaas is knalroze, en daarmee een echte eyecatcher op tafel. Bovendien maak je deze salade in een handomdraai.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Deze couscoussalade met biet en geitenkaas is knalroze, en daarmee een echte eyecatcher op tafel. Bovendien maak je deze salade in een handomdraai, én is ie niet alleen heerlijk bij zomers weer, maar ook met het grijze weer waar we nu mee kampen. Zo’n schaal kleur op tafel maakt het allemaal bovendien toch een stukje gezelliger.

Knalroze couscoussalade met biet en geitenkaas

Couscoussalade met gepofte biet

Mocht je per ongeluk niet van bietjes houden: door de combinatie met de pittige geitenkaas, de frisse munt en de iets dempende couscous wordt de smaak wat minder “bietig”. Gewoon proberen dus! Ik gebruikte hier gepofte bieten voor de couscoussalade. Die maakte ik een paar dagen voor ik de salade at, omdat de oven toen toch een uurtje stond te snorren voor bananenbrood. De bieten verpakte ik in folie en schoof ik ernaast. Geen zin of tijd om bieten te poffen of schoon te maken? Gebruik dan gewoon verpakte gekookte bietjes uit de supermarkt. Het moet wel leuk blijven immers.

Knalroze couscoussalade met biet en geitenkaas

Waar ik vaak zachte geitenkaas verwerk in mijn gerechten, gebruikte ik voor deze couscoussalade een zogenaamde bûche. Zo’n rolletje met een dunne korst is dat. Gewoon te koop bij de supermarkt.

Zo maak je knalroze couscoussalade met biet en geitenkaas voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 100 gr couscous
  • 3 grote of 5 kleine gepofte of gekookte bieten
  • 100 gr geitenkaas (bûche)
  • 1 el vers citroensap
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • een flinke hand verse munt

Zo maak je het

Couscoussalade maken

Wel de couscous volgens de instructies op de verpakking met een scheutje olijfolie. Snijd de bieten in reepjes of blokjes. Giet eventueel sap dat bij de bietjes zit (in de folie van het poffen, of in de verpakking van gekookt gekochte bietjes) bij de couscous. Snijd de geitenkaas in blokjes.

Geitenkaas met biet

Klop van het citroensap en de olijfolie met zout en peper naar smaak een vinaigrette. Snijd de munt in reepjes. Hussel de bietjes, de geitenkaas, de munt en de vinaigrette door de couscous, tot je een knalroze salade hebt. Bestrooi desgewenst met nog wat extra munt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.8 / 5. Aantal: 5

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt