3 recepten om Sintsnoep op te maken

Ik weet niet hoe het bij jou thuis gaat, maar hier in huis hebben we élk jaar meer Sintsnoep dan we kunnen opmaken, en ook altijd staaaaapels chocoladeletters. Lekker hoor, maar na die volle maand Sintspanning hoeven mijn kinderen niet ook nog stoned van de suiker door het leven. Kortom: tijd voor minstens 3 recepten om Sintsnoep op te maken.

Sintsnoep opmaken

Trouwens, deze 3 recepten zijn ook perfect voor een extra feestelijke pakjesavond natuurlijk. Ik zeg het er maar bij!

3 recepten voor Sintsnoep

  1. Brownies met Sintsnoep
  2. Makkelijke chocoladereep met Sintsnoep
  3. Chocolate chip cookies met chocoladeletters

1. Brownies met Sintsnoep

In een grijs verleden maakte ik tamelijk regelmatig brownies uit een doosje. Die topte ik meestal met gesmolten chocoladestukjes, en dat bracht me op een idee!

Maak brownies volgens je favoriete recept. Ik maak ze doorgaans met cacaopoeder in plaats van gesmolten chocolade, en dat is razend makkelijk, of je nu kiest voor de klassieke variant, die met sesam of die met olijfolie.

Breek terwijl je brownies bakken 140 gr chocolade(letter) naar keuze in stukjes. Verdeel de stukjes zodra de brownies uit de oven komen over de bovenkant. Laat het geheel 5 minuten staan en strijk vervolgens de gesmolten chocolade glad met een paletmes of lepel.

Top met je Sintsnoep en voilà!

2. Makkelijke chocoladereep met Sintsnoep

Voor overgeschoten chocoladeletters kun je dezelfde truc gebruiken als voor overgebleven paaseitjes: even zacht laten worden in de oven en toppen met waar je maar zin in hebt!

Dat kan Sintsnoep zijn, maar ook stroopwafels, chips, pretzels, noten of waar je maar zin in hebt.

Hoe je dat doet, zie je in de onderstaande video. Breek de letter(s) wel even in stukjes, anders smelt de chocolade ongelijkmatig.

Heb je wel trek in wat meer uitdaging, maak dan “echte” chocoladerepen met vulling! Bijvoorbeeld met amandel en frambozen.

Donkere melkchocola met amandelen, frambozen en sumac

3. Chocolate chip cookies met chocoladeletters

Alle overgebleven chocolade leent zich natuurlijk ook voor koekjes! Mijn favoriete chocolate chip cookies, bij voorkeur. Of natuurlijk een double chocolate versie!

Wil je helemaal los, maak dan ook bruine boter roomijs, zodat je ice cream sandwiches kunt maken. Dan heb je meteen een perfect toetje voor kerst!

Hoe maken we dát dan weer op?

Wat je daar dan mee doet? Nou, uitdelen! Mijn jaren op kantoor hebben me geleerd dat je voor zelfgemaakt lekkers óveral de handjes op elkaar krijgt. Dit soort lekkernijen schuif ik dus mijn man in handen, die er keer op keer tientallen collega’s mee verblijdt.

Behalve de chocolate chip cookies trouwens. Die gaan eenmaal gebakken zo de vriezer in. Als ik er trek in heb, pak ik er eentje uit, en dan kan ik 10 minuten later genieten van mijn cookie!

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt