Verhuizen en verbouwen: de keuken

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Als je mij op Instagram volgt, heb je de afgelopen maanden een hoop stories voorbij zien komen over verbouwen en verhuizen. Na onze verhuizing half januari moesten de keuken en de maatwerkkast van Femkeido nog geplaatst worden. Dat is in februari en maart gebeurd, dus inmiddels is de benedenverdieping van ons huis écht af. Er hangen zelfs dingen aan de muur!

Verhuizen en verbouwen: de keuken

De keuken is het hart van het huis geworden. Met niet één maar twee eettafels, eentje voor ons vieren en een voor als we (ooit weer) eters hebben, van maar liefst 2,80 meter.

Roze wandtegels

Die springt echter minder in het oog dan DE TEGELTJES. Ik geloof niet dat ik ooit over één ding zoveel vragen heb gekregen als over de tegels op de wand in de keuken. Het was dan ook een behoorlijke zoektocht om ze te vinden.

De tegels die in het ontwerp stonden, vonden we in het echt minder mooi dan op de tekening. Dat betekende dus dat we op zoek moesten naar iets anders. Dat hebben we geweten: diverse winkels, een eindeloze trits pakketjes met tegelsamples, en allemaal was het niet wat we zochten. We hebben zonder dollen 30 verschillende tegelsamples afgekeurd.

Waar we ze vonden? Bij de badkamer- en tegelwinkel die zo ongeveer letterlijk om de hoek zit bij ons nieuwe huis. Dus without further ado: de tegels zijn van La Porta, ze heten Tanger mate Coral en we hebben ze gekocht bij P. Meijer Bad & Tegel in Leiderdorp.

Verhuizen en verbouwen: de keuken

Leveranciers van onze keuken

Omdat ik waanzinnig blij ben met het resultaat én omdat ik ook nog eens heel veel vragen kreeg over kleuren op de muren, materialen en meer, heb ik maar gewoon een lijstje gemaakt van al die zaken én de leveranciers.

Het hele ontwerp van onze benedenverdieping is gemaakt door Femkeido. De keuken en de kast zijn gemaakt door Femkeido Maatwerk. De indeling van beide is ook in overleg met Femkeido Maatwerk bedacht.

De foto’s zijn gemaakt door Laura van Geest van Femkeido. Zij heeft ook de styling verzorgd. De losse accessoires die je op de foto’s ziet, zijn bij Femkeido te koop. De toffe gele vaas hebben we overigens gehouden, dat is de Raawii XL Vase Freesia. Net als het roze kussen: dat is een Hay Dot.

Verhuizen en verbouwen: de keuken

De gordijnen en een deel van de meubels komt van de Dot Shop in Haarlem. Daar waren we begin vorig jaar voor een nieuwe bank, op aanraden van vrienden.

Daar zagen we de eettafel van onze dromen staan, waarvan we ter plekke besloten dat we die wilden hebben als we er ooit de ruimte voor zouden hebben. En zo geschiedde!

Het enorm toffe schilderij is van Selwyn Senatori. Dit hebben we in 2013 geleend bij de kunstuitleen. We waren er zo blij mee, dat we onze bruiloftstgasten in 2014 gevraagd hebben om een bijdrage zodat we het werk konden kopen.

Ronde eettafel

Kleuren

Allereerst de muren. De roze wanden zijn Farrow & Ball Peignoir, de bleekgroene wanden zijn Little Greene Pearl Colour Mid.

De groene keukenwand is Arpa Fenix Comodoro Verde, het witte keukeneiland is Arpa Fenix Bianco Alaska. Het aanrechtblad is Hi-Macs VW01 Gemini.

De zwarte handdoekhaakjes zitten trouwens met een stevige sticker aan het aanrechtblad geplakt, omdat we het zonde vonden om erin te boren. Ze komen van bol.com.

Kookeiland

Verlichting in de keuken

De paarse hanglampen HK Living Triangle in paars, de zwarte wandlampen zijn Tonone Bolt mini in zwart. Deze lampen hebben we gekocht in de shop van Femkeido.

De zwarte hanglamp boven de kleine tafel is een Muuto Ambit 40 cm in zwart, die we bij Fonq hebben besteld. De zwarte lampen boven de lange eettafel zijn ook bij bol.com te koop, dat is tweemaal de Lucide Mesh in 48 cm.

De kleine wandspotjes hebben we eveneens bij Fonq gekocht, dat is de Lucide Xera rond in wit.

Meubels: twee eettafels en wat nog meer?

De ronde tafel is de Hay CPH in matt lacquer oak, ook via Femkeido. Het bankje zit vast aan de maatwerkkast. Het kussen hebben we laten maken door Stoffering Enzo in Katwijk en is bekleed met Kvadrat Steelcut Trio 3 966.

De stoelen hebben we gekocht bij de Dot Shop. Dit is Mobitec Moods nr 95 M0512 in Zanzibar Platine.

Kleine eettafel

De lange eettafel en de stoelen daarbij komen van de Dot Shop. De tafel is de Sving in Oak 2200 Blanc lacquer exclusive en Coal van Eyye, de stoelen zijn de Curve in Amdal Blossom, Oak 2200 Blanc en Coal van Eyye.

De prachtige wijnkast komt van ons favoriete, permanent gesloten restaurant. Snif.

Eetkamer

Keukenapparatuur

In de keuken zitten 2 ovens, 1x combi en 1x stoomoven, een manshoge koelkast én een manshoge vriezer. Die zijn allemaal van Neff.

De kookplaat is een Gutmann 8000ML930C met vijf (!) kookzones en ingebouwde afzuiging. De inbouwvaatwasser is een extra hoge Siemens met besteklade en push to open.

De mixer is een KitchenAid 156 in vulkaanzwart. Het espressoapparaat is een Jura Ena7. Die is niet meer verkrijgbaar, want die hebben we al 10 jaar. De opvolger is de Ena8.

Verhuizen en verbouwen: de keuken

Stoffering

Zowel de waveplooigordijnen als het vouwgordijn komen van de Dot Shop en zijn gemaakt van Villa Nova Vardo Dew 11.

Verhuizen en verbouwen: de keuken

De vloeren komen van Vloeren van Bart. De grijze vloer is een PU gietvloer, de kleur heeft Soft Stone. Wist je dat je bij een gietvloer in overleg met de “gieter” het patroon kunt bepalen?

Het parket is de eiken duoplank parket RDF Design collectie in Marble van 24 cm breed. Geen visgraat, want het is hier geen Funda.

Weet je wat je óók had kunnen doen?

Om die vraag, en eventueel ander ongevraagd advies, voor te zijn, hierbij de Ik uit de NRC van gisteren. Ik ben niet die vriendin van de schrijfster, maar ik hád het kunnen zijn.

Verhuizen en verbouwen: de keuken Emma van der Deijl 10

Ten slotte: de linkjes naar bol.com in dit artikel zijn affiliate links. Koop je iets via zo’n link, dan kost het jou niets extra, maar krijg ik wel een percentage commissie. Daar maak je me dus erg blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt