Vegan pesto van gerookte amandelen en rucola

Vegan pesto met gerookte amandel en rucola

Liever geen kaas in je pesto, maar wel zin in goede smaak? Deze vegan pesto van rucola krijgt zijn smaak van gerookte amandel en is heerlijk!

Vegan pesto? Was ik nooit zo van, want mis je de kaas dan niet heel erg? Nou nee dus. Mijn vegan pesto van rucola krijgt namen bakken en bakken met umami van de gerookte amandel. De rucola zorgt voor een bitter tegenwicht, de knoflook voor wat pit en de citroen voor frisheid.

Vegan pesto van gerookte amandelen en rucola

Pesto met gerookte amandel

Sowieso gebruik ik liever noten dan pijnboompitten voor mijn pesto, omdat ik een keer pijnboompittensyndroom heb gehad. Daardoor smaakte álles wekenlang bitter. Dit komt niet voor bij pijnboompitten uit Italië, maar aangezien de herkomst van de pitjes meestal niet op de verpakking staat, neem ik het risico maar gewoon niet.

Pasta met vegan pesto

En waar eet je deze vegan pesto dan mee? Nou ja, ik vind pasta pesto overheerlijk, bijvoorbeeld met orechiette, waar de pesto zo lekker aan blijft plakken. Voor mezelf het állerliefst met geroosterde groene asperges, maar bijvoorbeeld doperwtjes er doorheen zijn ook heerlijk.

Vegan pesto van gerookte amandelen en rucola

Verder zijn er natuurlijk nog véél meer dingen lekker met deze vegan pesto, van plaattaart tot geroosterde bloemkool en van traybake tot quiche.

Je maakte de vegan rucola pesto met gerookte amandel het makkelijkst in de keukenmachine, of anders in het bakje van de staafmixer. In de vijzel kan ook, maar dat is wel een serieuze klus.

Zo maak je 1 flinke pot vegan rucolapesto met gerookte amandelen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 50 gr gerookte amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 75 gr rucola
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 25 ml vers citroensap

Zo maak je het

Doe de gerookte amandelen in de keukenmachine. Pel de knoflookteen en doe die ook in de keukenmachine. Maal de noten en knoflook tot fijne korrels. Voeg dan de rucola en de helft van de olie toe. Draai tot een fijne puree. Voeg dan nog eens zoveel olie toe tot een mooie saus. Het kan dat je wat olie overhoudt.

Voeg dan het citroensap toe en draai goed door de pesto heen. Proef en maak op smaak met versgemalen zwarte peper.

Je kunt de vegan pesto prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Dit gaat het beste onder een dun laagje olijfolie, dan oxideert de rucola niet.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt