Traybake met venkel en tomaat

Kerst 2021Kerst 2021

Traybakes zijn misschien wel de makkelijkste manier van koken: snijden, alles op een bakplaat kieperen en iets meer dan een half uurtje later heb je een complete maaltijd op tafel staan. Deze traybake met venkel en tomaat was een schot in de roos, want wow, wat was dit lekker!

Traybake met venkel en tomaat

Traybake met venkel

Dol als ik ben op de combinatie van venkel en tomaat besloot ik die eens te combineren tot een traybake. Limabonen en worstjes vind ik allebei ook heerlijk in een traybake, dus die mochten er ook bij. Al met al heb je daarmee een traybake met zoete én hartige smaken, verschillende texturen en heel veel smaak.

Traybake met venkel en tomaat

Omdat ik nog een bosje peterselie over had, serveerde ik peterselieolie bij de traybake met venkel. Die maak je heel eenvoudig door een bosjes peterselie te pureren met 1 el citroensap en 5 el extra vierge olijfolie. Peterseliepesto is hier trouwens ook heerlijk bij!

Zo maak je traybake met venkel en tomaat voor 2-3 personen:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 2 grote of 3 kleine venkelknollen
  • 3 rode uien
  • 400 gr tomaatjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik limabonen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/8 tl kaneel
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 200 gr runderchipolata of andere worstjes
  • Optioneel: peterselieolie of -pesto

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Was de venkel en verwijder lelijke stukken. Snijd de venkel in 8 parten. Pel de uien en snijd die in vieren. Halveer de tomaatjes.

Makkelijke traybake

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de venkel, de uien, de tomaatjes, de ongepelde knoflooktenen en de limabonen op de bakplaat. Strooi de kruiden en het zout over de groenten. Sprenkel de olijfolie en het citroensap er overheen en meng alles door elkaar.

Traybake met venkel en tomaat

Rooster de groenten 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de worstjes in kleine stukjes. Verdeel de stukjes worst na de eerste 10 minuten over de bakplaat en bak je traybake nog eens 25 minuten.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.