Taartjes met vijg en blauwe kaas

Taartjes met vijg en blauwe kaas uit Borreltijd

Deze taartjes met vijg en blauwe kaas zijn mijn versie van niet één maar twee recepten uit het boek Borreltijd. De combinatie van zoet en hartig is perfect!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

In het heerlijke boek Borreltijd van Susan Aretz kwam ik twee recepten tegen die een beetje op elkaar leken: pasteitjes met gorgonzola en peer, en flatbreadpizza van de barbecue met vijgen en blauwe kaas. Because I can’t leave well enough alone, zoals ze dat in Engeland zo mooi zeggen, besloot ik die twee te mixen. Dat werden deze heerlijke taartjes met vijg en blauwe kaas.

Taartjes met vijg en blauwe kaas

Borrelen met vijg

Ik ben dol op vijgen, en nu ze nog nét in het seizoen zijn, probeer ik ze dan ook iedere week op de markt in te slaan. Van ontbijt tot lunch, diner en nu ook borrel: ik kan ze de hele dag door wel eten! In deze taartjes zijn hartig en zoet heerlijk gecombineerd.

Deze taartjes zijn niet alleen heerlijk als borrelhapje, maar ook als voorgerecht. Wil je ze onderdeel maken van een borrelplateau, dan zijn bijvoorbeeld labneh met flatbread en gefrituurde olijven hier heerlijk bij!

Taartjes met vijg en blauwe kaas

Hartige taart met vijgen

Natuurlijk kun je de taartjes ook zoals in het boek met peer maken. Het is trouwens handig om voor deze taartjes minitaartvormpjes met losse bodem te gebruiken. Heb je die niet, leg dan de vulling op de plakjes bladerdeeg en vouw de randjes daarvan om.

De uiencompote mag trouwens best uit een potje komen. Wil je hem zelf maken, koop dan zeker het boek, want daar staat een heerlijk recept ervoor in.

Zo maak je 4 taartjes met vijg en blauwe kaas:

  • Wachttijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 4 velletjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 tl rodeuienchutney
  • 40 gr gorgonzola of andere blauwe kaas
  • 2 rijpe vijgen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in. Leg dan het deeg in de vormpjes, druk aan en snijd het overtollige deeg voorzichtig weg met een deegsnijder of scherp mesje.

Taartjes met vijgen

Verdeel per vormpje 1 tl uienchutney over de bodem. Verdeel daarover de blauwe kaas. Snijd elke vijg in 8 plakjes en leg in elk taartje 4 plakjes vijg.

Bak dan de taartjes 15-20 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer de taartjes op kamertemperatuur.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt