Zomers bananenbrood met limoen en gember

Dit bananenbrood met limoen en gember is een variant op dit bananenbrood met blauwe bessen, en op dit met peer. Anders dan deze twee bananenbrood, bevat dit bananenbrood geen ander fruit dan banaan. Dat wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de twee awesome smaakmakers die erin zitten: limoen en gember!

Zomers bananenbrood met limoen en gember

Zomers bananenbrood met limoen en gember

Limoen en gember vind ik altijd een geweldige combinatie, zo ook hier. Het limoensap zorgt voor een frisse smaak, die versterkt wordt door de verse gember. Die geeft echter ook wat pit, en dat past perfect bij de zoete smaken. Ideaal dus voor de zomer!

De cashewnoten zorgen voor wat crunch en omdat er heel weinig suiker in zit, maar wel veel vezels, is dit een geweldig ontbijt. Zeker met een schaaltje zomerfruit ernaast natuurlijk.

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten voor 1 bananenbrood met limoen en gember:

  • 125 gr havermout
  • 140 volkorenmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 50 gr boter
  • 3 bananen
  • 150 gr yoghurt
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 1 limoen
  • 3 cm verse gember
  • 40 gr cashewnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een grote kom de havermout, het meel en het bakpoeder met een snuf zout. Smelt de boter en prak de bananen fijn met een vork.

Rasp de schil van de limoen en pers hem daarna uit. Schil de gember en rasp hem fijn. Hak de cashewnoten grof.

Klop met een mixer de geprakte bananen, de boter, de yoghurt, de eieren en de suiker tot een vrijwel glad geheel. Klop dan de limoenrasp, het limoensap en de geraspte gember er doorheen.

Doe vervolgens de natte ingrediënten bij de droge en spatel om tot een mooi beslag. Een paar klontjes zijn niet erg. Roer ten slotte de helft van de noten door het beslag.

Vet je cakeblik in en giet het beslag erin. Strijk het beslag glad met een natte spatel, bestrooi met de rest van de noten en druk deze lichtjes aan.Bak het bananenbrood in 45-50 minuten, tot het goudbruin is en een prikker er droog uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *