Een makkelijke manier om van je overrijpe bananen af te komen is natuurlijk bananenbrood. Deze versie met peer en pecannoten zit boordevol fruit en knapperige stukjes noot. Een perfecte combinatie!
Bananenbrood
Sinds ik bijna 9 jaar geleden voor het eerst bananenbrood proefde, ben ik er dol op. Het enige nadeel vind ik vaak dat het meer op cake lijkt, en dat ik het daarom net te ver vind gaan om ermee te ontbijten.
Met dit bananenbrood voel ik die schroom niet. Wil je er een extra feestelijk bananenbrood van maken, voeg dan wat gehakte chocolade toe. Dat past perfect bij de peer en de noten. Zijn je bananen nog niet bruin? Geen zorgen: met een extra eidooier kun je je bananen direct laten rijpen. Hoe dat werkt, lees je hier.
Zo maak je 1 flink bananenbrood met peer en pecannoten:
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
- 4 kleine of 3 grote, overrijpe bananen
- 125 gr Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 50 gr boter
- 2 el honing of agavesiroop
- 1,5 tl bakpoeder
- 50 gr pecannoten, plus extra om te garneren
- 125 gr havermout
- 125 gr volkorenmeel
- 2 handperen (ik gebruikte conference)
Zo maak je het
Bananenbrood met havermout en peer voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pecannoten grof en rooster deze even in de opwarmende oven. Houd ze goed in de gaten en haal ze eruit zodra ze beginnen te geuren. Dat duurde bij mij een minuut of 5.
Doe de bananen met de yoghurt en de eieren in de mixer en pureer tot een glad geheel. Smelt de boter en voeg deze met de honing toe aan het mengsel. Mix tot alles goed is opgenomen.
Weeg de havermout en het volkorenmeel samen in 1 kom af en voeg het bakpoeder en het zout toe. Spatel de droge ingrediënten door het banaanmengsel. Snijd anderhalve peer in blokjes. Schud deze blokjes om met wat bloem en spatel ze door het beslag. Spatel ook de noten door het beslag.
Bananenbrood met peer bakken
Snijd de resterende halve peer in twee kwarten en snijd hier waaiers van. Vet een cakevorm van 25 cm in met boter of bakspray. Leg op de bodem van de vorm een reep bakpapier, zodat je het bananenbrood straks gemakkelijk uit de vorm kunt tillen. Vet ook deze reep goed in.
Schep het beslag in de vorm en maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Leg de peerwaaiers en de extra pecannoten bovenop het bananenbrood. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
Laat hier weten wat je er van vindt