Bananenbrood met peer en havermout

Dit bananenbrood met peer en havermout is weer een hele andere versie dan mijn eerdere bananenbrood. En dat was ook al een geëvolueerde versie van een ander recept. Ik experimenteer nu eenmaal graag met bananenbrood, zullen we maar zeggen. Waar het andere recept meer een cake is, is dit bananenbrood met peer en havermout een stuk ontbijt-achtiger. Brood zou ik het niet direct noemen, maar het is minder zoet en steviger. Door de toevoeging van stukjes peer is het heerlijk smeuïg.

Bananenbrood met peer en havermout

Bananenbrood

Nadat ik bijna 9 jaar geleden voor het eerst bananenbrood proefde, ben ik er dol op. Het enige nadeel vind ik vaak dat het meer op cake lijkt, en dat ik het daarom net te ver vind gaan om ermee te ontbijten. Met dit bananenbrood voel ik die schroom niet. Wil je er een extra feestelijk bananenbrood van maken, voeg dan wat gehakte chocolade toe. Dat past perfect bij de peer en de noten. Zijn je bananen nog niet bruin? Geen zorgen: met een extra eidooier kun je je bananen direct laten rijpen. Hoe dat werkt, lees je hier.

Zo maak je 1 flink bananenbrood met peer en havermout:

 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 50 minuten
 • 4 medium overrijpe bananen
 • 125 gr Griekse yoghurt
 • 2 eieren
 • 50 gr boter
 • 4 el honing
 • 1 tl vanille-extract
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 1/2 tl bakpoeder
 • 50 gr pecannoten
 • 125 gr havermout
 • 125 gr volkorenmeel
 • 2 handperen (ik gebruikte conference)

Zo maak je het

Bananenbrood met haver en peer voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen met de yoghurt en de eieren in de mixer en pureer tot een glad geheel. Smelt de boter en voeg deze met de honing, het vanille-extract, de kaneel, het bakpoeder en een flinke snuf zout toe aan het mengsel. Mix tot alles goed is opgenomen.

Hak de pecannoten grof en rooster deze even in de opwarmende oven. Houd ze goed in de gaten en haal ze eruit zodra ze beginnen te geuren. Dat duurde bij mij een minuut of 5.

Spatel de havermout en het volkorenmeel door het banaanmengsel. Snijd anderhalve peer in blokjes. Schud deze blokjes om met wat bloem en spatel ze door het beslag. Spatel ook de noten door het beslag.

Je bananenbrood opmaken

Snijd de resterende halve peer in twee kwarten en snijd hier waaiers van. Vet een cakevorm van 25 cm in met boter of bakspray. Leg op de bodem van de vorm een reep bakpapier, zodat je het bananenbrood straks gemakkelijk uit de vorm kunt tillen. Vet ook deze reep goed in.

Schep het beslag in de vorm en maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Leg de peerwaaiers bovenop het bananenbrood. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Bananenbrood met peer en havermout

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 5 januari 2017

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.