Bij een feestelijk (budget!) kerstmenu hoort natuurlijk ook een feestelijk ontbijt. Deze wentelteefjes van krentenbol met marmelade en chocola voldoen daar absoluut aan. Ze zijn rijkgevuld én rijk van smaak. De pure chocolade en marmelade geven een mooie bittere toets aan de zoete smaken, en dat zorgt voor een heerlijk geheel.
Sowieso ben ik dol op wentelteefjes uit de oven, want hóe handig dat je niet in meerdere rondes hoeft te bakken in de pan. Met kerst al helemaal, want best kans dat je met kerst met meer mensen ontbijt. Niemand heeft zin om dan een hele stapel wentelteefjes te bakken toch?
Krentenbol wentelteefjes met marmelade en chocola
Het idee voor dit recept ontstond trouwens met pasen, toen ik bij een Britse foodblogger zag dat zij haar hot cross buns at met marmelade en pure chocola. Leek me meteen een geweldige combinatie, maar wel wat heftig voor een ontbijtje voor doordeweeks.
De smaakcombinatie van krentenbol, sinaasappel en chocolade leek me bovendien heel feestelijk, dus ik besloot dit idee lekker voor kerst te bewaren, en dat bleek een topidee, want feestelijker én makkelijker wordt je kerstontbijt niet!
Heb je wel zin in een werkje? Probeer dan eens appelwafels! Wil je graag vegan ontbijten, maak dan deze wafels met linzen.
Zo maak je feestelijke wentelteefjes van krentenbol met marmelade en chocola:
- Kooktijd: 40 minuten
- 40 gr extra pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 8 mini krentenbollen
- 3 el sinaasappelmarmelade
- 300 ml melk (of 250 ml melk en 50 ml slagroom)
- 2 eieren
- 1 tl speculaaskruiden
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak de chocolade grof en snijd de krentenbollen open.
Besmeer de krentenbollen met de marmelade en strooi de helft van de chocolade in de besmeerde krentenbollen. Vet een passende ovenschaal in met boter of bakspray.
Schik vervolgens de krentenbollen in de ovenschaal. Klop dan de melk los met de eieren en de speculaaskruiden. Schenk het eiermengsel rustig tussen en over de krentenbollen.
Bestrooi de krentenbollen ten slotte met de chocolade. Bak de wentelteefjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Laat hier weten wat je er van vindt