Blondies met appel en bruine boter

Blondies met appel en bruine boter

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Na de heerlijke stroopwafelcake met appel en chai blondies die ik eerder maakte, had ik ineens enorm zin in blondies met appel. Nou wordt álles lekkerder met bruine boter, dus die ging er ook in. Ik bleek niet de enige te zijn die enthousiast was: op mijn story erover kreeg ik héél veel reacties van mensen die ze ook wilden maken. U vraagt, ik draai, dus voilà!

Toen we onlangs onze adoptieboom bij de Olmenhorst hadden leeggeplukt, hadden we zoals elk jaar een enorm berg appels. Die met plekjes gaan altijd in de appelmoes en de rest bewaren we gewoon in de kelder, maar ik ben ook dól op bakken met appels.

Appels verwerken in baksels

Dat is maar goed ook, want van zo’n boom komen in een goed jaar héél veel appels. Zo verwerkten we ze in voorgaande jaren in ontbijtcrumble met appels, appelpasteitjes, havermouttaartjes met speculoos en appel, appelchutney en appelmuffins met karamel.

Deze blondies met appel en bruine boter zijn wel echt één van mijn betere appelrecepten: smeuïg, friszoet, romig…. En oh ja, ontzettend makkelijk om te maken!

Blondies met appel en bruine boter

Blondies met appel en pumpkin spice

Je kunt trouwens kiezen: ik heb deze blondies gemaakt met en zonder pumpkin spice. Mijn persoonlijke favoriet is zonder, maar met is ook waanzinnig lekker. Ik vind het juist wel leuk om de appel te laten shinen zonder kruiden, maar voor de ultiem herfstige blondie is pumpkin spice juist top.

Zo maak je ca. 16 blondies met appel en bruine boter:

  • Wachttijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • 125 gr roomboter
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • optioneel: 1 el pumpkin spice
  • 1 tl vanillepasta of 2 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 6 gr zeezout
  • 125 gr bloem
  • 1 appel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter in een steelpan met een lichte bodem en verhit op middelhoog vuur. De boter zal eerst smelten, dan bruisen en daarna beginnen te kleuren. Haal de pan van het vuur zodra de boter bruin begint te kleuren en naar hazelnoten ruikt. Schenk de boter dan in een ruime mengkom.

Blondies met bruine boter

Voeg de suiker toe en laat even een beetje afkoelen. Klop (met eventueel de kruiden) met een hand- of standmixer tot een glad geheel. Voeg wanneer dit mengsel lauw aanvoelt de vanille en het ei toe. Klop wederom goed, en voeg dan het zout en de bloem toe. Meng met een spatel tot de bloem is opgenomen. Als het goed is, lijkt het beslag nu op karamelpasta.

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes boven de kom. Spatel de stukjes appel door het beslag.

Vet een vorm van 20*20 cm grondig in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant zo glad mogelijk.

Bak de blondies

tot de randjes goudbruin zijn en de bovenkant is gestold. Dit duurde bij mij ongeveer 20 minuten, dus houd ze goed in de gaten! Haal de appelblondies na 10 minuten uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Let op: je kunt de blondies pas goed snijden als ze helemaal zijn afgekoeld

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 1 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt