Speculoos ontbijtttaartje met appel

Speculoos ontbijttaartje met appel

Een makkelijk, verwarmend ontbijt voor koude winterochtenden! Dit speculoos ontbijttaartje maakt van elke morgen een feestje.

Afgelopen zomer maakte ik voor HEMA een recept voor een heerlijk zomers ontbijttaartje. Dat vond ik zó lekker dat ik besloot om ook een winterse versie te maken. Dat werd dit speculoos ontbijttaartje met appel. Een heerlijk romig en kruidig ontbijtje voor koude winterochtenden!

Speculoos ontbijtttaartje met appel

Heel makkelijk om te maken trouwens. Ik deed er dus speculoospasta in en op, en dat is echt heerlijk! Er is echter één maar: los of op brood vind ik dat spul niet bijzonder lekker. Mijn kleuter wel natuurlijk, maar ik vind speculoosjes een stuk lekkerder dan de pasta. Wil je nou geen hele pot speculoospasta kopen, dan kun je het ook vervangen door maple syrup of golden syrup.

Speculoos ontbijtttaartje met appel

Liever een ander ontbijtje met appel? Heb ik voor je! heb je weinig tijd, dan kan ik je mijn appeltaart oatmeal latte aanraden, dat is koffie met appelgebak in een mok.

Wil je het juist graag uitgebreid, dan zijn mijn appelwafels met kruidige citroenboter een enorme aanrader.

Vegan ontbijttaartje met appel

Je kunt dit ontbijttaartje trouwens heel makkelijk veganizen: als je de speculoospasta inderdaad vervangt, notenmelk gebruikt en het ei vervangt door 1 el gebroken lijnzaad+3 el water.

Zo maak je 2 speculoos ontbijttaartjes met appel:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 50 gr havermout⁠
  • 1 zoete, middelgrote appel
  • 200 ml (noten)melk⁠
  • 1 el amandelpasta
  • 1 el speculoospasta
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 ei
  • 2 el amandelschaafsel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.⁠ Verdeel de havermout over 2 ovenvaste schaaltjes. Snijd de appel in kwarten en rasp 3 daarvan op een grove rasp. Verdeel de geraspte appel over de ovenschaaltjes.

Makkelijk speculoos ontbijttaartje

Schenk de melk in een maatbeker en voeg de amandelpasta, speculoospasta, kaneel en het ei toe. Klop tot een glad mengsel. Pureer tot een glad mengsel.⁠

Schenk het vervolgens mengsel bij de havermout. Roer alles goed om. Bestrooi ten slotte met amandelschaafsel.⁠

Bak de havermout gedurende 20-25 minuten, tot de bovenkant goudbruin is. Snijd ondertussen het resterende appelplakje in flinterdunne plakjes.

Serveer de ontbijttaartjes met de plakjes appel en extra speculoospasta naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.