Afgelopen zomer maakte ik voor HEMA een recept voor een heerlijk zomers ontbijttaartje. Dat vond ik zó lekker dat ik besloot om ook een winterse versie te maken. Dat werd dit speculoos ontbijttaartje met appel. Een heerlijk romig en kruidig ontbijtje voor koude winterochtenden!
Heel makkelijk om te maken trouwens. Ik deed er dus speculoospasta in en op, en dat is echt heerlijk! Er is echter één maar: los of op brood vind ik dat spul niet bijzonder lekker. Mijn kleuter wel natuurlijk, maar ik vind speculoosjes een stuk lekkerder dan de pasta. Wil je nou geen hele pot speculoospasta kopen, dan kun je het ook vervangen door maple syrup of golden syrup.
Liever een ander ontbijtje met appel? Heb ik voor je! heb je weinig tijd, dan kan ik je mijn appeltaart oatmeal latte aanraden, dat is koffie met appelgebak in een mok.
Wil je het juist graag uitgebreid, dan zijn mijn appelwafels met kruidige citroenboter een enorme aanrader.
Vegan ontbijttaartje met appel
Je kunt dit ontbijttaartje trouwens heel makkelijk veganizen: als je de speculoospasta inderdaad vervangt, notenmelk gebruikt en het ei vervangt door 1 el gebroken lijnzaad+3 el water.
Zo maak je 2 speculoos ontbijttaartjes met appel:
- Kooktijd: 30 minuten
- 50 gr havermout
- 1 zoete, middelgrote appel
- 200 ml (noten)melk
- 1 el amandelpasta
- 1 el speculoospasta
- 1/2 tl kaneel
- 1 ei
- 2 el amandelschaafsel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de havermout over 2 ovenvaste schaaltjes. Snijd de appel in kwarten en rasp 3 daarvan op een grove rasp. Verdeel de geraspte appel over de ovenschaaltjes.
Makkelijk speculoos ontbijttaartje
Schenk de melk in een maatbeker en voeg de amandelpasta, speculoospasta, kaneel en het ei toe. Klop tot een glad mengsel. Pureer tot een glad mengsel.
Schenk het vervolgens mengsel bij de havermout. Roer alles goed om. Bestrooi ten slotte met amandelschaafsel.
Bak de havermout gedurende 20-25 minuten, tot de bovenkant goudbruin is. Snijd ondertussen het resterende appelplakje in flinterdunne plakjes.
Serveer de ontbijttaartjes met de plakjes appel en extra speculoospasta naar smaak.
Laat hier weten wat je er van vindt