Vegan oatmeal latte met amandel_1544-3

Vegan oatmeal latte met amandel

Mijn favoriete ontbijt is de oatmeal latte: een combinatie van warme havermout én koffie. Deze vegan versie is extra lekker door de amandel!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Havermout en koffie zijn allebei favoriete onderdelen van mijn ontbijt. Ik combineer ze ook graag, bijvoorbeeld tot granola, een smoothie of overnight oats. Of tot een oatmeal latte: een soort middenweg tussen een latte en een bakje warme havermout. Ik heb al meerdere versies online staan, bijvoorbeeld met appel of met banaan en chocola. Deze vegan oatmeal latte met amandel is weer nét anders, en extra lekker.

Vegan oatmeal latte met amandel_1544-3

Vegan oatmeal latte

Natuurlijk kun je je oatmeal latte met koemelk maken, maar ik houd er altijd wel van om te experimenteren met vegan versies. Gelukkig is er inmiddels zulke goede plantaardige melk dat ik mijn (oatmeal) latte net zo graag vegan maak. Ik gebruik daar altijd Oatly Barista voor. Ik word niet door ze gesponsord (I wish!), dit is gewoon echt de aller-allerbeste vegan melk om op te schuimen.

Vegan oatmeal latte met amandel

Amandelpasta zorgt voor extra romigheid. Ik had nooit eerder gedacht dat koffie en blauwe bessen goed zouden combineren, maar eigenlijk is het wel logisch. Koffie heeft (als het goed is) een klein beetje zuur. Wel logisch, want koffie wordt natuurlijk ook van bessen gemaakt.

Ontbijt met koffie

Koffie, amandelpasta, (haver)melk en blauwe bessen zijn een perfecte combinatie in dit vegan ontbijtje. Ik kies meestal voor 1 shot espresso per persoon, maar als je dat te heftig vindt in je eten, doe dan een half shot p.p.. Net zo lekker, iets minder pittig.

Vegan oatmeal latte met amandel

Zo maak je vegan oatmeal latte met amandel voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 300 ml (haver)melk (liefst Oatly Barista)
  • 50 gr havermout
  • 1 el amandelpasta, plus extra om te garneren
  • 1 el maple syrup
  • 2 shots espresso
  • 2 handjes blauwe bessen

Zo maak je het

Doe 180 ml van de havermelk met de havermout, de amandelpasta, de maple syrup en een snufje zout in een pannetje en breng rustig aan de kook. Roer regelmatig. Schuim ondertussen de overige 120 ml havermelk op met een melkopschuimer of melkklopper.

Oatmeal latte met amandel

Doe ongeveer 2/3 van de opgeschuimde melk ook bij de havermout. Zorg dat de overblijvende 1/3 echt alleen schuim is.

Blijf de havermout verwarmen en roeren tot het geheel superromig is. Verdeel over twee kopjes en doe in elk kopje een (half) shot espresso. Top met blauwe bessen en een beetje extra amandelpasta.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt