Chocolade oatmeal latte

Chocolade oatmeal latte met banaan

Chocolade, koffie én banaan in één ontbijtje, wat wil je nog meer? Deze (vegan) chocolade oatmeal latte heeft het allemaal en is ook nog eens superromig!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Al jaren ontbijt ik graag met havermout. Warm koud, ik vind het allemaal even lekker. Sinds een paar jaar ben ik bovendien dol op oatmeal lattes. In de zomer maak ik vaak deze smoothie met koffie, banaan en chocolade, en voor de koudere maanden leek het me lekker om daar een warme versie van te bedenken. Dat werd deze chocolade oatmeal latte met banaan!

Hij lijkt me ook hartje winter heerlijk, maar voor het vroege voorjaar is hij erg fijn. Zó fijn, dat ik er zelfs gisteren op mijn verjaardag mee wilde ontbijten.

Chocolade oatmeal latte

Vegan oatmeal latte

Deze oatmeal latte kun je naar keuze met plantaardige of dierlijke melk maken, allebei is heerlijk! Zorg hoe dan ook voor een melk die je goed kunt opschuimen, daar wordt je chocolade oatmeal latte extra romig van.

Voor de topping kun je natuurlijk gewone granola gebruiken, maar chocolade granola is nóg lekkerder. Ook nootjes vind ik hier altijd erg lekker in. Ik kies trouwens altijd voor een heel shot espresso p.p., eventueel decaf. Wil je liever wat minder koffiesmaak, verdeel dan één shot over de twee porties.

Chocolade oatmeal latte

Zo maak je chocolade oatmeal latte voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 50 gr havermout
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 1/8 tl zout
  • 2 tl ongezoet cacaopoeder (ik gebruik Blooker)
  • 2 el maple syrup
  • 1 grote banaan
  • 1-2 shots espresso
  • (chocolade)granola naar smaak

Zo maak je het

Doe de havermout met het zout, de cacao, de maple syrup en 180 ml melk in een pannetje. Snijd de banaan boven het pannetje in (halve plakjes). Verwarm het geheel zachtjes terwijl je af en toe roert.

Oatmeal latte met chocola

Schuim ondertussen de overige 120 ml melk op. Doe ongeveer 2/3 van de opgeschuimde melk ook bij de havermout. Zorg dat de overblijvende 1/3 echt alleen schuim is.

Blijf de havermout verwarmen en roeren tot het geheel superromig is. Roer dan het melkschuim door de havermout.

Verdeel de chocolade oatmeal latte over twee mokken en giet in elke mok een (of een half) shot espresso. Bestrooi met granola naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt