Overnight oats met kokos en koffie

Overnight oats met kokos en koffie

Een supersnel en eenvoudig ontbijt: overnight oats met kokos en koffie! En heb je geen tijd om een nacht te wachten? Dan maak je pap met kokos en koffie.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Al zeker 6 jaar ontbijt ik regelmatig met overnight oats. Om dat een beetje leuk te houden, probeer ik daar natuurlijk mee te variëren! Deze overnight oats met kokos en koffie zijn dan ook een fijne aanvulling op de recepten die ik al had. Ik raakte geïnspireerd om koffie en kokos met elkaar te combineren toen ik een recept voor een kokos-koffietaart voorbij zag komen op een Amerikaanse website. Het was zo’n typisch Amerikaans geval met veel lagen, botercrème en glazuur, maar de smaakcombinatie leek me erg lekker.

Overnight oats met kokos en koffie

Zo gezegd, zo gedaan: kokos en koffie combineren dus. De toevoeging van banaan maakt deze overnight oats lekker zoet, en combineert heerlijk met de koffie en de kokos. De kokos heb ik trouwens geroosterd voordat ik hem bij de havermout deed, op die manier krijgt hij nog meer smaak. Op deze manier wordt havermout een zomerse versie van oatmeal latte!

Overnight oats

Ik heb trouwens voor deze overnight oats décafé espresso gebruikt: dat scheelt toch een portie caffeïne. Ik stuiter en sprankel van mezelf al, dus daar gooi ik op een dag liever max. 2 koppen koffie bovenop. Dus ook als je de dag liever zonder caffeïne begint, is dit een prima ontbijt! Kan je wel een extra shotje gebruiken, neem dan lekker gewone koffie.

Overnight oats met kokos en koffie

Havermout met koffie

Je kunt de overnight oats met kokos en koffie trouwens op 2 manieren maken. Of je kiest ervoor om de koffie op het laatste moment toe te voegen, zodat je ontbijt een beetje warm is, of je kiest ervoor om alles in de koelkast te zetten. In het eerste geval is het wel handig om te weten hoe groot de kopjes espresso uit jouw koffieapparaat ongeveer zijn, omdat de koffie samen met de melk 225 ml moet zijn.

Was je vergeten je oats klaar te zetten? Meng dan alles volgens het recept en zet je bakje of kommetje 2 minuten op vol vermogen in de magnetron: dan heb je havermoutpap met kokos en koffie.

Vegan ontbijt

Ook voor de melk kun je kiezen: ik heb dit keer koemelk gebruikt, maar dit is natuurlijk met elke soort notenmelk of havermelk minstens even lekker. Dan zijn je overnight oats met kokos en koffie bovendien vegan.

Tips voor overnight oats

Veel mensen vinden overnight oats niet lekker omdat ze koud zijn. Nu kun je natuurlijk je overnight oats ook 2 minuten verwarmeen, maar dan zijn ze gewoon pap. Wat ik altijd doe als ik geen zin heb in ijskoude oats, is ze 1 minuut op 600 wat verwarmen. Dan is de kou eraf, maar is de textuur nog wel hetzelfde.

Wist je trouwens dat wanneer je je overnight oats in afgesloten potjes of bakjes maakt, je ze prima tot 4 dagen in de koelkast kunt bewaren?

Zo maak je overnight oats met kokos en koffie voor 2 personen:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 3 el kokosrasp
  • 2 shots espresso (bij mijn apparaat is dat 75 ml)
  • 150 ml (plantaardige) melk (of zoveel meer of minder als er nodig is om met de koffie tot 225 ml te komen)
  • 1 banaan, plus extra om te garneren als je dat wilt
  • 50 gr havermout

Zo maak je het

Rooster de kokos in een droge koekenpan tot hij mooi goudbruin is. Laat in een kommetje of op een bord afkoelen.

Overnight oats met koffie

Nu is het tijd om te kiezen: wil je je oats eten met verse koffie, dan doe je alleen de melk en de banaan in een blender of maatbeker. Wil je je oats graag koud eten, doe dan de espresso, melk en banaan in een blender of maatbeker.

Blend of pureer de banaan met de vloeistof(fen) tot een glad geheel. Verdeel de havermout over twee potjes of bakjes. Doe in elk ook een eetlepel geroosterde kokos. Verdeel vervolgens het melkmengsel over de potjes of bakjes.

Havermout met kokos

Zet de overnight oats gedurende 1 nacht in de koelkast. Serveer ze de volgende ochtend, met de rest van de kokosrasp erover en desgewenst banaan erop. Heb je ‘s avonds alleen melk gebruikt, voeg dan nu natuurlijk ook de espresso toe.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt