Taco’s met gefrituurde avocado

Een tijdje geleden las ik bij How Sweet It Is een recept voor taco’s met gefrituurde avocado. Dat vond ik enerzijds bizar, maar anderzijds heerlijk klinken. Je begrijpt, die wilde ik maken. Na een beetje tweaken kwam ik met mijn eigen recept voor taco’s met gefrituurde avocado. Net iets anders, en stiekem nóg lekkerder.

Zoals bij alle Amerikaanse recepten zijn de taco’s hier zachte, kleine tortilla’s. Dat past perfect bij de crispy avocado. Liever toch een knapperige taco en niet bang voor koolhydraten? Probeer dan eens een dubbele taco: een knapperige taco met daaromheen een zachte kleine tortilla. Veel makkelijker te eten dan alleen een tacoschelp!

Gefrituurde avocado

Om nog even terug te komen op dat bizar: het is inderdaad gek, gefrituurde avocado. Maar het is ook waanzinnig lekker! De buitenkant wordt heerlijk crispy. En omdat de avocado maar kort in het hete vet ligt, blijft de binnenkant nog net zo vertrouwd romig als je hem kent.

Naast de avocado vulde ik de taco’s met mijn gebruikelijke salsa (loeiheet, met de pitjes van de peper), een slaw met wortel in plaats van kool (kan ook met deze wortelsla), een beetje Griekse yoghurt (zure room kan ook) en snelle ingelegde rode ui. Daarvoor vind je onderaan deze pagina het recept.

Taco’s met avocado

Vraag je je met alle bovenstaande bijgerechten af waarom ik dit recept als peuterprood en dreumesproof heb getagd? Ten eerste omdat ik het beslag met bruiswater heb gemaakt ipv met (alcoholvrij) bier. Ten tweede omdat ik voor H natuurlijk de spicy bijgerechten heb weggelaten. Hij kreeg een tortilla met roerei en een paar stukken gefrituurde avocado. Ook (in de lengte doorgesneden!) kleine tomaatjes zijn hier heerlijk bij voor kleintjes!

Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten voor taco’s met gefrituurde avocado voor 2 personen:

    Voor de taco’s met gefrituurde avocado

  • olie om in te frituren
  • 65 gr bloem
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl chipotlepoeder
  • 1/2 tl pimentón
  • 2 grote avocado’s
  • 180 ml ijskoud (alcoholvrij) bier of bruiswater
  • 8 kleine bloemtortilla’s
  • bijgerechten, koriander en evt. yoghurt naar smaak
  • Voor de snelle ingelegde rode ui

  • 1 rode ui
  • 60 ml apppelciderazijn
  • 1/2 el kristalsuiker
  • 1/4 tl zout

Wat vond je van dit recept? 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Avocado frituren

Verwarm je frituurolie in een frituurpan of friteuse tot 180 graden. Roer de bloem los met het zout, het chipotlepoeder en de pimentón. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten, kerf de helften tot de schil in plakken van 1 cm dik en lepel ze uit de schil.

Klop dan vlot het bier of bruiswater door het bloemmengsel. Een dergelijk beslag pakt het beste als de vloeistof ijskoud is en je vlot werkt. Op die manier blijven de bubbeltjes behouden. Een paar klontjes zijn niet erg.

Taco’s met gefrituurde avocado

Haal de taco’s door het beslag en leg de plakken in porties in het hete vet. Draai ze na ongeveer een minuut om met een tang. Bak ze niet langer dan in totaal 2-3 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.

Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de taco’s gevuld met de gefrituurde avocado en alle bijgerechten die je er lekker in vindt!

Snelle ingelegde rode ui

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Doe die in een goed afsluitbare pot. Doe de azijn, de suiker en het zout erbij, plus 40 ml water. Sluit de pot en schud tot de suiker is opgelost. Laat zo minimaal een uur voor het serveren staan. In de koelkast blijft de ui zeker een week goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.