Soft taco's met hummusbloemkool en avocadosaus

Soft taco’s met hummus bloemkool en avocadosaus

Soft taco's gevuld met bloemkool met hummus en avocadosaus. Snel op tafel, makkelijk en zo lust iedereen bloemkool! Lekker, gezond en vegan.

Wat dacht je van zachte taco’s, gevuld met knapperige zwarte bonen, smaakvolle geroosterde hummus bloemkool en een frisse, romige saus van avocado en peterselie? Klinkt goed hè? Dat klopt!

Bloemkool roosteren in de oven is hier al jaren favoriet. Geroosterde bloemkool met pasta, met bonen en pesto, met kappertjes of in een taco, het is hier allemaal al eens voorbij gekomen. Maar toen ik onlangs een recept zag voor met hummus geroosterde bloemkool, moest ik toch echt even twee keer kijken. Dat had ik nog nooit gezien.

Soft taco's met hummusbloemkool en avocadosaus

Bloemkool met hummus

Het klonk echter spannend, dus ik ben zelf ook maar eens gaan experimenteren. En jawel: ook deze wraps met bloemkool met hummus, bonen en avocadosaus zijn een blijvertje.

Smaakvolle bloemkool, knapperige bonen en een groene saus die ik overal wel op zou lusten. Trouwens, als je geen peterselie in huis hebt, de saus is met munt net zo lekker.

Soft taco's met hummusbloemkool en avocadosaus

Vegan taco’s met hummus bloemkool

Deze wraps met bloemkool zijn bovendien helemaal vegan. Zo makkelijk kan het dus zijn om vegan te eten! En echt, ik zou niet weten wat voor dierlijk ingrediënt dit nog lekkerder zou kunnen maken, dus we laten ze lekker vegan!

Bloemkool voor kinderen

En twijfel je of je je kind dit gerecht kunt voorzetten? Dat kan zeker! De saus en de sla hebben we voor onze tweejarige weggelaten, daar houdt hij niet zo van, maar vervolgens zat hij dus rustig twee wraps met bloemkool te eten: “bloemkool lekker mama!”.

Soft taco's met hummusbloemkool en avocadosaus

Zo maak je wraps met hummusbloemkool en avocadosaus voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten

    Voor de bloemkool met hummus

  • 1 bloemkool
  • 4 el hummus
  • 1 tl agavesiroop of maple syrup
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl pimentón
  • 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • wraps om te serveren
  • Voor de avocadosaus

  • 1 avocado
  • 2 el tahin
  • 1 el citroensap
  • 15 gr peterselie
  • 1 teen knoflook
  • chilivlokken

Zo maak je het

Geroosterde hummus bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer ondertussen de hummus los met de agavesiroop, de olijfolie en de pimentón. Bekleed daarna een bakplaat met bakfolie of bakpapier en leg hier de bloemkool en de bonen op.

Giet dan het hummusmengsel er overheen en hussel alles net zo lang om tot de meeste bonen zijn opengebarsten en alle bloemkool bedekt is met een laagje hummusmengsel. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster dan de bloemkool en de bonen in 30 minuten gebruind en gaar. Roer halverwege even om.

Avocadosaus met peterselie

Doe voor de saus alle ingrediënten met 4 el water in een keukenmachine of blender en pureer zo tot een gladde saus. Proef en maak daarna op smaak met zout, peper en citroensap naar smaak. Vind je de saus te dik, voeg dan wat extra water toe.

Taco’s met hummus bloemkool en avocado

Vul de wraps met bloemkool en bonen met hummus, sla of rucola als je die gebruikt en maak af met avocadosaus.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt