Geroosterde spruitjes met sinaasappel en amandel

Geroosterde spruitjes met sinaasappel en amandel

Lust jij geen spruitjes? Think again! Deze spruitjes met sinaasappel en amandel lust echt iedereen. Perfect dus voor kerst.

Lust jij geen spruitjes? Think again! De vriendin die ik dit kerstdiner als test voorzette, bekende aan tafel dat ze “eigenlijk geen spruitjes lust”. Tot deze. Ik wil maar zeggen: deze spruitjes met sinaasappel en amandel zijn echt heel lekker. En makkelijk. En feestelijk.

Geroosterde spruitjes met sinaasappel en amandel

UPDATE: spruitjes met sinaasappel en amandel? Dit waren toch spruitjes met citroen en amandel? Ja klopt. Mag nog steeds. Maar met sinaasappel zijn ze nog veel lekkerder, ontdekte ik bij het koken voor kerst 2021. Heb ik ze ook meteen voorzien van nieuwe foto’s.

Spruitjes met sinaasappel en amandel voorbereiden

Voor het kerstdiner oven kun je dit gerecht heel eenvoudig voorbereiden. Je maakt de spruitjes eenvoudig tegelijk met de zalmbrioche in een heteluchtoven. Zorg dat die dan op 175 graden staat. Doe de spruitjes in de oven wanneer de zalmbrioche er een kwartier in staat.

Daarna gaat de perencake er nog in, dus zet de oven niet uit! Je kunt de spruitjes overigens een dag van tevoren al schoonmaken en snijden. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Geroosterde spruitjes met sinaasappel en amandel

Spruitjes in je kerstdiner

Ik heb deze geroosterde spruitjes ook nog toegevoegd aan mijn kerstmenu voor 2021. Heerlijke gecombineerd met zalmpakketjes en courgettesoufflés. De spruitjes kun je eenvoudig bij de zalmpakketjes in de oven schuiven!

Zo maak je geroosterde spruitjes met citroen en amandel voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 500 gr spruitjes
  • 1 citroen
  • 2 el amandelschaafsel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de sinaasappel en rasp de schil boven de spruitjes.

Spruitjes met sinaasappel uit de oven

Verdeel de olijfolie over de bakplaat. Bestrooi met 1 tl grof zeezout en zwarte peper naar smaak. Hussel de spruitjes goed door elkaar.

Schuif de bakplaat in de oven en rooster de spruitje 5 minuten. Verdeel dan het amandelschaafsel over de spruitjes en bak ze nog eens een kwartier.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt