Spruitjes met cranberry en zwarte knoflook

Spruitjes met cranberry en zwarte knoflook

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ik ben dol op spruitjes, en bij een klassiek kerstdiner vind ik ze heel goed passen. Deze spruitjes met cranberry en zwarte knoflook zijn net wat spannender dan de meeste gerechten met spruitjes, en daar houd ik wel van. Cranberry’s vind ik bovendien wel lekker kerstig, en zo’n schaaltje met groen en rood op tafel al helemaal. Deze stevige en frisse spruitjes passen bovendien perfect bij de krokante plaattaart en de romige pompoen.

Spruitjes met cranberry en zwarte knoflook

Gebakken spruitjes

De bereiding is heel eenvoudig en snel. Je kunt de spruitjes bovendien van tevoren bereiden en opwarmen in de oven. Spruitjes afhalen en doorsnijden is met kleine spruitjes wel even een klusje, maar dit gerecht vind ik met kleine spruitjes wel echt lekkerder. De spruitjes garen dan namelijk veel mooier. Als je de boter weglaat, is dit gerecht trouwens vegan en melkvrij.

Vegetarisch kerstdiner 2018

Zo maak je spruitjes met cranberry en zwarte knoflook voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 500 gr spruitjes
  • 2 tenen zwarte (gefermenteerde) knoflook
  • 50 gr gedroogde cranberry’s
  • 25 gr roomboter
  • 1 el sesamzaad

Zo maak je het

Haal de spruitjes af en snijd ze in de lengte doormidden. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een sliert olijfolie. Leg hier de spruitjes in, zo veel mogelijk met het snijvlak naar beneden. Laat de spruitjes zo op middelhoog vuur rustig 10 minuten bakken zonder ze om te roeren.

Snijd ondertussen de knoflook fijn, voor zover dat lukt, want het is kleverig spul. Doe na 5 minuten bakken de boter bij de spruitjes en laat die er lekker bij smelten. Doe wanneer de onderkant van de spruitjes donkerbruin en knapperig is, de knoflook, de cranberry’s en het sesamzaad erbij. Roer goed om. Proef en maak op smaak met zout en zwarte peper.

Spruitjes met cranberry opwarmen

Je kunt de spruitjes ofwel in een ovenschaal opwarmen in een oven van 150 graden, of nog even opbakken in een koekenpan.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt