Lekker slapen in Leiden

Rise & shine in Leiden

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Na mijn serie artikelen over Leiden kan ik me voorstellen dat je graag een keer wat langer dan één dag Leiden wilt bezoeken. Logisch ook, er is zó veel te doen! En om al de plekken om te lunchen, borrelen en eten te bezoeken heb je zelfs veel meer dan een dag nodig. Het leek me dan ook handig om deze serie af te sluiten met een artikel over de beste adressen om te slapen in Leiden!

Leiden

Waar kun je slapen in Leiden?

Een artikel over hotels en B&B’s in je eigen woonplaats schrijven, blijkt dus nog verrassend ingewikkeld. De enige plek waar ik heb geslapen in Leiden die niet mijn eigen huis of bij en bekende thuis was, is namelijk het LUMC. Toegegeven, de “roomservice” daar is maar een druk op de knop bij je vandaan, maar verder is het geen best hotel. Wonen in Leiden neemt gelukkig niet weg dat ik wel van veel mensen goede verhalen over sommige hotels heb gehoord!

Slapen in de buurt van Leiden Centraal

Pal naast het station, groot, met een spa, vind je Level. Ben je dus vooral op zoek naar een slaapplek, evt aangevuld met spa, dan is Level ideaal. Zeker als je met de trein komt! Dit hotel is trouwens ook goed ingericht op kinderen.

Leiden

Wil je liever naar een boutiquehotel, dan is d’Oude Morsch een aanrader. Een oude legerkazerne is verbouwd tot een prachtig hotel naast de Morspoort, één van de twee stadspoorten die Leiden nog rijk is. Hoewel ik er nooit geslapen heb, heb ik er wel ontbeten en geborreld, en beide zijn een enorme aanrader. Naast dit hotel is bovendien een fijne speeltuin. Ook in het hotel zijn ze ingesteld op jonge gasten. Al met al is dit mijn favoriet in deze lijst.

Slapen in Leiden in de Pieterswijk

Verder openen er steeds meer boutiquehotels in het oude centrum, allemaal met een bijzonder verhaal. In de knusse Pieterswijk, ook wel het Quartier Latin van Leiden, vind je onder andere de volgende slaapplekken.

Ex Libris is gevestigd in de voormalige juridische boekhandel aan de prachtige Kloksteeg, om de hoek bij de mooiste gracht ter wereld: het Rapenburg.

Rapenburg

Aan de Steenschuur, een gracht die zijn bestaan te danken heeft aan de Kruitramp, ligt hotel Steenhof Suites. Je ontbijt wordt hier vers bezorgd vanuit Anne&Max, een klein stukje verderop.

Slapen aan de Nieuwe Rijn

In het pand van Oosters Antiquarium, bekend uit de film De Ontdekking van de Hemel, vind je ten slotte CTY Books, een hotel dat vrijwel zonder personeel draait. De kamers hebben allemaal een boekenthema, als eerbetoon aan het feit dat dit een antiquarische boekhandel was.

Bed & Breakfast NR22 ten slotte is de slaapplek waar ik het vaakste langskom, omdat die heel dicht bij mijn favoriete koffietentje ligt. Niet zo gek, want een centralere ligging kan eigenlijk niet. Dus wil je slapen midden tussen de leukste plekken van Leiden, dan is dit absoluut een aanrader!

Nieuwe Rijn
Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt