5x het lekkerste ontbijt en de beste koffie in Leiden

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Op steeds meer plekken kun je in Leiden (lekker vroeg) terecht voor ontbijt en koffie! In een serie over Leiden mag een artikel daarover dan ook niet ontbreken.

Slaap je in een hotel met een goed ontbijt, sla dan zeker de koffie buiten de deur niet over. Mag je één plek kiezen, kies dan voor Borgman&Borgman, de enige koffiebranderij van de stad.

Ontbijt en koffie in Leiden

Ontbijt bij Bar Lokaal

Wil je helemaal los met je ontbijt, ga dan naar Bar Lokaal. Van pancakes tot shakshuka, hier hebben ze werkelijk alles wat je maar kunt bedenken. Het Israëlische ontbijt en de eggs Benedict zijn geweldig! De koffie die ze serveren komt van de branderij om de hoek (zie hieronder) en werkelijk ieder gerecht is hier heerlijk.

Ontbijt en koffie Leiden

Koffie en ontbijt bij Borgman&Borgman

Ben je op zoek naar een minder uitgebreid ontbijt, ga dan zeker naar Borgman&Borgman. Dit is mijn favoriete koffietentje van de stad (ook van H trouwens), met de lekkerste koffie die ik ken.

Ontbijt en koffie in Leiden

Vader en zoon Borgman branden hier bovendien middenin de zaak hun eigen koffiebonen, die je ook nog eens mee naar huis kunt nemen.

Laat je vooral ook vertellen welke koffie er op dat moment geserveerd wordt, dan krijg je meteen een minicollege over koffie! In de geur van brandende koffiebonen eet je hier heerlijke croissants, een perfecte granola met yoghurt en geweldige oveneitjes. Wil je aan het werk? Parkeer dan je laptop aan de bar en geniet van een heerlijk werkontbijt!

Borgman Leiden

Liever taart bij je koffie? Succes met kiezen! Werkelijk alles is lekker hier. Zelf kies ik meestal voor de gember crunch of het bananenbrood, maar al die op zijn ben ik net zo blij met de andere opties.

Ontbijt koffie Leiden

Koffie en pancakes bij 30ml

Meer koffie en pancakes vind je bij 30ml, onderdeel van een keten uit Utrecht. Ook zij werken met eigen bonen en hun pancakes zijn fantastisch. Utrechts ontbijt en koffie in Leiden dus.

Frans ontbijt in Leiden

In de zomer is het piepkleine terrasje van de Franse bakker Mamie Gourmande een goede plek voor een snel ontbijt: de beste viennoiseries van Nederland, met prima koffie.

Ontbijt en koffie in Leiden

De croissants en pains au chocolat zijn uitmuntend, maar wil je jezelf écht verwennen, kies dan voor de amandelcroissant. Mensen komen van heinde en verre (denk, een half uur enkele reis) voor de amandelcroissants van Mamie.

Mamie Gourmande Leiden

Ontbijten met bagels in Leiden

Een ontbijt on the go haal je bij Better Bagels: de lekkerste bagels aan deze kant van de oceaan met een enorme variatie aan beleg.

Black Friday 2022Black Friday 2022

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt