12x uit eten in Leiden

Natuurlijk kun je niet alleen heerlijk ontbijten en lunchen in Leiden, maar zeker ook dineren!. Uit eten in Leiden was altijd al leuk en lekker, en het is de laatste jaren alleen maar beter geworden.

Uitgebreid uit eten in Leiden

Waar je naartoe gaat, hangt uiteraard een beetje af van wat je zoekt. Van eenvoudig tot chic, het kan in Leiden allemaal.

Uitgebreid dineren met wat de chef voor je verzint, doe je bij La Diva. Iedere dag een ander menu, van 3 tot 6 gangen.

Heerlijk en chic dineren kan ook bij Wielinga. Dit restaurant is gevestigd in een prachtig oud pand, een voormalige dansschool. Ook hier worden verrassingsmenu’s geserveerd, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld de geweldige steak tartare, oesters en kreeft.

Ze hebben hier trouwens ook een fantastische wijnkaart, en een uitgebreid cocktailmenu!

Uitgebreid dineren met kleine gerechtjes doe je bij Bree33. De wijnmuur nodigt hier uit om eens rustig je bijpassende wijn uit te kiezen!

Spannend uit eten in Leiden

Exotischer kan ook, bijvoorbeeld bij Tabù. Dit Latijns-Amerikaanse restaurant vind je aan de rand van het centrum van Leiden. Hier serveren ze uitstekende Latijns-Amerikaanse gerechten en geweldige cocktails.

Probeer vooral de ceviche en de spicy gin-ginger ale! Daarnaast houden ze thema-avonden, bijvoorbeeld voor carnaval en de día de los muertos, met bijpassende hapjes en drankjes.

Voor echt Amerikaans eten kun je terecht De la Soul. Echte soulfood, maar dan niet in Amerikaanse porties. Sterker nog, ze raden aan om verschillende dingen te bestellen en die te delen. Sla ook vooral het dessert niet over!

Shared dining in Leiden

Zie je shared dining wel zitten? Dan kun je in Leiden helemaal los.

Bij Sabor kun je kiezen: de chef een plank met hapjes voor je laten samenstellen, of zelf kiezen uit maar liefst 18 gerechtjes. Daarnaast worden er ook grote gerechten geserveerd. Sabor is bovendien zó mooi van binnen!

Sabor Leiden

Aan de Rijn serveert een breed scala aan verschillende shared dining gerechtjes.

Wijnbar Proeflokaal 1574 serveert hele leuke gerechtjes, en ze zijn top in hun wijn-spijscombinaties. Andersom kiezen kan ook: de wijn uitzoeken en vervolgens advies krijgen wat je er het beste bij kunt eten.

Mijn tip: bestel oesters met Colombelle, hun voortreffelijke Franse Colombard-Sauvignon Blanc.

Poeflokaal 1574

Bar Lokaal, waar je ook heerlijk kunt ontbijten en lunchen, heeft ook een geweldige avondkaart. Sla vooral de aubergine en de hele geroosterde bloemkool niet over.

Italiaans eten in Leiden

Een apart kopje voor Italiaans eten? Jazeker, want dat kan werkelijk uitstekend hier!

Of je e nu een avond lang in de watten wilt laten leggen met een uitgebreid Sardijns diner of alleen voor een pizza komt: bij Karalis zit je altijd goed.

Dit restaurant is gevuld met Italiaanse obers, en net als de oprichter komen die bijna allemaal van Sardinië. Naast de standaard Italiaanse klassiekers vind je hier dus een heleboel gerechten met hun wortels op Sardinië.

Wat dacht je bijvoorbeeld van inktviscarpaccio? Kijk trouwens ook goed naar hun wijnkaart, en vraag altijd naar de specialiteiten van de dag. Veel mensen zien Karalis als een eenvoudige pizzeria, maar wie de kaart bestudeert, kan hier luxe Italiaans dineren!

Karalis Leiden

Ook al zo lekker, en met een keuken gebaseerd op de Slow Food movement, is City Hall. De pizza’s en pasta’s zijn fantastisch, en de wijnen ontzettend lekker. Sla vooral ook de cannoli als toetje niet over!

Lieve pizza uit een houtoven? Een paar honderd meter bij Karalis vandaan vind je De Pizzabakkers, met hele originele houtovenpizza’s. Met name de capagnola vind ik er lekker.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt