De 10 beste adresjes om te lunchen in Leiden

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ook lunchen kan op steeds meer plekken steeds beter in Leiden! Waar we in mijn studententijd veroordeeld waren tot saaie broodjes, is tegenwoordig met name het gebied rond de Nieuwe Rijn bezaaid met fijne lunchplekken.

Ter plekke lunchen doe je onder meer erg goed bij Burgerzaken, aan de ene kant van het stadhuis en bij City Hall, aan de andere kant. Bij City Hall zijn met name de salades en de pizza’s fantastisch. Extra lekker met een glas wijn erbij, zeker op het terras. Let daar overigens wel bij op: Leiden heeft een flinke meeuwenkolonie, en als je niet oplet, jatten die het eten van je bord.

Lunchen aan de Nieuwe Rijn in Leiden

Iets verderop zit Aan de Rijn, waar je heerlijke kleine gerechtjes kunt delen, met daarbij fantastische wijnen.

Ook bij Borgman & Borgman en bij Bar Lokaal, hier vlakbij, kun je heerlijk lunchen. Daarover lees je hier meer.

Lunchen in Leiden

Een stukje de andere kant op, in het historische Waaggebouw, vind je Waag. Mede door de Josper grill maken ze hier bijzondere lunches.

Lunchen in de Pieterswijk

Lekker lunchen in de Pieterswijk doe je bij Sabor. Jaarrond een aanrader: in de zomer zit je op het plein naast de Pieterskerk, de rest van het jaar in het prachtige interieur.

Lunchen in Leiden

Je vindt Sabor aan de prachtige Kloksteeg, waar bovendien nog veel meer restaurants te vinden zijn.

In de Pieterskerkchoorsteeg vind je Noroc, waar bijzondere lunchgerechten gebroederlijk naast de lekkerste uitsmijters van de stad op de kaart staan. Ze hebben hier bovendien uitstekende koffie!

Lunch in Leiden

Wil je een lekkere, instaproof lunch, ga dan naar Paco Ciao, vlakbij het station. Werkelijk ieder gerecht hier is fotogeniek. Let op: het is handig om te reserveren, want er staat vaak een flinke rij, zeker in het weekend.

De smoothies en de vega bahn mi zijn absolute aanraders. Net als de avocadotoast trouwens.

Picknicken in Leiden

Natuurlijk kun je in Leiden ook heerlijk picknicken. De Hortus is daarvoor een fijne plek, maar misschien nog wel leuker is het nieuwe Singelpark.

Dit park is nog niet helemaal af, maar er wordt hard aan gewerkt. Als het goed is, is in 2021 alles klaar, maar ook nu is het park al prachtig.

Wil je picknicken ga dan even langs Better Bagels of Mamie Gourmande. Die laatste opent binnenkort bovendien een traiteur! Over broodjes halen lees je hier meer.

Lunch in Leiden
Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt