Risotto is natuurlijk heerlijk, maar het is wel een beetje arbeidsintensief. Officieel dan, want ik heb van mijn leven nog niet vrijwel non-stop in risotto geroerd, maar dat hoort wel. Mijn risottorecepten zijn sowieso niet zó veel werk, want af en toe roeren volstaat wel. Dat neemt niet weg dat het nóg makkelijker kan: ovenrisotto! Deze ovenrisotto met sojabonen en citrus is een ideale vegan maaltijd: nauwelijks werk, flink eiwitten uit de sojabonen, heerlijk én verrassend van smaak!
Ovenrisotto met sojabonen
Deze risotto is een maaltijd op zich, maar als je er toch graag iets bij wilt eten, dan is een lekkere salade een goede aanvulling! Bijvoorbeeld een fijne tomatensalade met knapperige pinda’s, voor wat contrast met de zachte, romige risotto.
Zo maak je Ovenrisotto met sojabonen en citrus voor 2 personen:
- Kooktijd: 45 minuten
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 1 biologische citroen
- 1 biologische sinaasappel
- 125 gr risottorijst
- 1/2 bouillonblokje
- 300 gr sojaboontjes (diepvries)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de ui en fruit hem in de olijfolie op middelhoog vuur tot hij glazig ziet.
Ovenrisotto met sinaasappel en citroen
Rasp ondertussen de schil van de citroen en van de helft van de sinaasappel. Pers 1 helft van de citroen en 1 helft van de sinaasappel uit. De rest van de vruchten heb je voor dit recept niet nodig en kun je dus voor iets anders gebruiken. Palmkool bijvoorbeeld, of bananenbrood.
Breng 500 ml water aan de kook. Doe de ui wanneer hij glazig ziet over in een ruime ovenschaal en voeg het citrussap, de geraspte schil, de rijst en het bouillonblokje toe. Voeg het gekookte water toe en zet de schaal in de hete oven.
Laat de risotto rustig 20 minuten garen. Voeg dan de sojabonen toe, roer het geheel goed om en laat nog eens 15 minuten gaar worden in de oven.
Laat hier weten wat je er van vindt