Deze ovenrisotto met gebakken broccoli kost weliswaar wat oventijd, maar is verder echt een eitje om te maken. Weinig werk, even rustig zitten en daarna een heerlijk gerecht op tafel.
Broccoli uit de oven
De gebakken broccoli maakte ik met een variatie op dit recept van Smitten Kitchen. Tot ik dit maakte, was ik niet dol op broccoli. Sindsdien sla ik het juichend in om op op deze manier te bereiden.
Risotto uit de oven
De ovenrisotto wordt voorbereid in de pan, maar gaart in de oven. Dus niet 20 minuten non-stop roeren, maar een half uurtje iets heel anders doen.
Zo maak je ovenrisotto met gebakken broccoli voor 2 personen:
- Wachttijd: 30 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- 1 stronk broccoli
- 2 tenen knoflook
- 2 el milde olijfolie
- 125 gr risottorijst
- 1 ui
- 125 gr (diepvries)doperwtjes
- 1/2 bouillontablet
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in roosjes en doe deze op de bakplaat of in een ovenschaal. Snijd de knoflook in plakjes. Bestrooi ze vervolgens met peper en zout naar smaak, voeg de knoflook toe en besprenkel het geheel met de olijfolie. Hussel alles goed door elkaar en zet de broccoli alvast in de oven.
Risotto maken in de oven
Snipper de ui en fruit deze in een beetje olie tot die glazig ziet. Voeg dan de rijst toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Kook ondertussen 400 ml water. Doe de rijst en het bouillonblokje in een ovenschaal, voeg daarna de erwtjes toe en roer om.
Doe ook het water in de ovenschaal en zet de schaal vervolgens in de oven. Bak dan de risotto gedurende 30 minuten in de oven. Schep halverwege de broccoli om.
Verdeel de risotto over twee borden en schep de broccoli erop. Als je de broccoli wat knisperiger wilt, bak deze dan iets langer.
Laat hier weten wat je er van vindt