Tomatensalade met pinda's

Tomatensalade met pinda’s uit Simply

Zin in een waanzinnig lekkere salade? Probeer dan eens deze tomatensalade met pinda's en tamarinde. Heerlijk fris en barstensvol smaak.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Uit het héérlijke boek Simply van Sabrina Ghayour heb ik in de eerste week dat ik het had al meteen een hele reeks gerechten gekookt. Deze tomatensalade met pinda’s en tamarinde was één van de eerste gerechten die ik gemaakt heb, en het was meteen een voltreffer.

Tomatensalade met pinda's

Favoriete tomatensalade

Knapperig, fris, kruidig, pittig en barstensvol smaak: precies zoals ik mijn salades het liefste heb. En ook nog een plaatje om te zien. Deze salade gaat hier dus zeker nog véél vaker op tafel komen. Al is het maar omdat we snoeptomaatjes standaard in huis hebben, want dat is de favoriete groente van onze peuter. Zoute nootjes hebben we bovendien ook altijd wel, en ik denk dat deze salade met andere nootjes dan pinda’s ook wel smakelijk is.

Tomatensalade met pinda's en tamarinde

Vegan tomatensalade

Uiteraard heb ik lekker lopen morrelen aan de hoeveelheden, want ik vond 200 gram tomaatjes voor een bijgerecht voor 4 tot 6 personen een beetje mager. In het recept wordt de salade gemaakt met honing in de dressing, maar die heb ik door maple syrup vervangen om de salade vegan te maken. Met honing kan natuurlijk ook.

Zo maak je tomatensalade met pinda’s voor 2 personen:

 • Voorbereidingstijd: 5 minuten
 • Wachttijd: 10 minuten
 • Kooktijd: 10 minuten

  Voor de salade

 • 1 kleine rode ui
 • 250 gr snoeptomaatjes
 • 30 gr koriander
 • 2 handjes gezouten pinda’s
 • Voor de dressing

 • 3 cm verse gember
 • 1/2 el ongezoete tamarindepasta (toko)
 • 1 el extra vierge olijfolie
 • 1/2 el sojasaus
 • 1/2 el maple syrup of honing

Zo maak je het

Schil en rasp de gember voor de dressing boven een kommetje. Voeg daarna de overige ingrediënten voor de dressing toe en maak op flink op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Snipper de ui heel fijn en voeg aan de dressing toe. Laat de ui vervolgens ten minste 20 minuten weken om hem zachter te laten worden.

Tomatensalade met pinda’s

Halveer ondertussen de tomaatjes en hak de koriander grof. Doe dan de tomaatjes met de koriander en de pinda’s in een kom. Schenk de dressing en ui erover en schep om. Serveer de salade op kamertemperatuur.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt