Ovenfrittata met venkel en witlof

Ovenfrittata met venkel en witlof

De perfecte combinatie: ovenfrittata met venkel, peer en witlof. Een beetje zoet en een beetje bitter, gecombineerd met romige en hartige smaken.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Met zo’n beetje de laatste peren van het seizoen maakte ik dit voorjaar deze ovenfrittata. Dit recept lag dus al een hele tijd te wachten tot het gepubliceerd kon worden. Het is een perfecte combinatie als je het mij vraagt: licht bittere witlof, zoete peer, frisse anijs van de venkel en hartige kaas! Doordat je de groenten in dezelfde ovenschaal gaart als je de frittata in bakt, heb je weinig afwas. Aangezien de oven het werk doet, heb je er ook verder geen omkijken naar.

Ovenfrittata met venkel en witlof

Deze ovenfrittata was een heerlijke manier van restjes opmaken. Niet alleen ging hier de laatste peer in, ook een kontje blauwe kaas, overgebleven witlof en een sneue knol venkel vonden hier hun bestemming. Als je dit trouwens een lekkere combinatie vindt, kan ik je deze crumble ook van harte aanraden!

Ovenfrittata met venkel en peer

In deze versie heeft de venkel trouwens nog lekker wat beet. Wil je je venkel liever zijdezacht, dan kun je hem beter eerst even blancheren. Doe daarvoor de gesneden venkel in een pan met kokend water, laat het water weer aan de kook komen en laat het water dan nog 1 minuut koken. Vis vervolgens de venkel eruit en laat in een vergiet uitlekken en afkoelen.

Ovenfrittata met venkel en witlof

Witlof voor peuters

Onze peuter van destijds 2 jaar en 3 maanden smikkelde op deze manier heerlijk van blauwe kaas, witlof en venkel. Alleen de peer – waar hij normaal gesproken dol op is – kon hem niet bekoren: die at hij liever koud.

Zo maak je ovenfrittata met venkel witlof voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Wachttijd: 35 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 1 venkelknol
  • 2 struikjes witlof
  • 4 eieren
  • 125 ml melk
  • 75 gr blauwe kaas
  • 1 peer

Zo maak je het

Verwarm de oven op 210 graden. Snijd het kontje van de venkel en verwijder eventuele lelijke stukken. Snijd de stelen er tot dicht op de knol af, en bewaar het fijne loof.

Ovenfrittata met venkel en witlof maken

Haal de kontjes van de witlof en snijd de struikjes in de lengte doormidden. Vet een ronde ovenschaal van ca. 25 cm doorsnede in met wat olijfolie en leg de witlof en de venkel er om en om in. Het kan zijn dat je de groente wat moet inkorten om te zorgen dat het past.

Ovenfrittata met venkel en witlof

Bak de groenten tot ze bruine randjes beginnen te krijgen, zo’n 20-25 minuten. Klop ondertussen de eieren los met de melk, versgemalen zwarte peper naar smaak en een klein snufje zout. Snijd de kaas in kleine stukjes en de peer in 8 partjes.

Ovenfrittata met venkel

Haal wanneer de groenten goudbruine randjes hebben de schaal uit de oven. Leg telkens tussen 2 stukken groente een partje peer. Verdeel de kaas over de groenten en peer. Schenk het eiermengsel over de groenten uit. Bak de frittata in nog eens 20-25 minuten, tot hij mooi gebruind en gerezen is.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.2 / 5. Aantal: 12

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt